Crnogorci poklekli u Monpeljeu, šut ih baš nije služio

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.08.2023.
22:36
Izvor: Sportske.net

Uz loš šut iz igre nisu mogli da se nadaju boljem rezultatu.

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Povezane vesti

Zahuktavaju se pripreme za predstojeći Mundobasket, a jedna od kontrolnih utakmica odigrana je večeras pred oko 8.500 gledalaca u Monpeljeu, gde je domaća selekcija Francuske savladala Crnu Goru sa 80:69.

Francuzi su imali vođstvo u najvećem delu meča, ali su izabranici selektora Borka Radovića dugo uspevali da im ''dišu za vratom''.

Ipak, kada su na ulasku u poslednjih pet minuta ''trikolori'' napravili seriju 7:0 i svoju prednost udvostručili na ''plus 14'', postalo je jasno da od preokreta neće biti ništa.

Kada je u pitanju igra selekcije Crne Gore, glavno obeležje večeras je bio loš procenat šuta iz igre (4/22 za tri, 38% ukupno iz igre), a pogotovo je to bilo izraženo kod Nikole Vučevića koji je upisao 11 poena, ali je iz igre šutirao 3/14. S druge strane, bili su bolji u skoku i na kraju su imali čak 10 više uhvaćenih lopti u odnosu na Rudija Gobera i ekipu.

Najefikasniji kod Crnogoraca je bio doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Nikola Ivanović sa 12 poena, a Petar Popović je takođe bio dvocifren sa 10 poena.

U pobedničkoj ekipi istakao se Evan Furnije sa 20 poena, a Gober ga je pratio sa 16.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke