Crnogorci uspeli, na vidiku polufinale!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 03.07.2024.
18:12
Izvor: Sportske.net

Ipak, ne mogu biti prezadovoljni igrom...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Crna Gora je posle poraza od Brazila u prvom duelu (81:72) uspela da savlada Kamerun rezultatom 70:66. Sve što je potrebno Crnoj Gori jeste da Brazil savlada Kamerun u poslednjem kolu kako bi kao drugoplasirana prošla u narednu fazu. 

Nije išlo Crnogorce u prvom poluvremenu, posle solidne prve četvrtine što se tiče odbrambenih zadataka, usledila je katastrofalna druga, Ateba je trojkom preokrenuo rezultat, da bi Hil odveo goste na +3 za veliki odmor. 

Bogavac, Vučević i Peri su probudili Crnu Goru, a posle trojke Luke Bogavca bilo je 44:34 i činilo se da je konačno protivnik slomljen. 

Ipak, nije bilo tako. 

Održavali su zaostatak gosti, a onda je krajem poslednje deonice Kamerun krenuo na sve ili ništa. 

Kada je Narase pogodio trojku na semaforu je bilo 61:57 za Crnu Goru koja je odigrala dosta loših napada pre toga, neizgrađenih, pokušavali su naši susedi individualnim akcijama preko Vučevića, ali se to nije isplatilo. 

Odjednom je Kamerun bio u igri, ali je Kendrik Peri bio čovek koji je uzeo stvar u svoje ruke kada se lomilo i pogodio uz dodatno bacanje na minut do kraja.

Uspela je Crna Gora da održi prednost i da slavi na kraju veoma bitnu pobedu, ali svi su izgledi da će na domaćina u polufinalu. 

Marko Simonović 18 poena, Bogavac je dodao 13, a po 11 su imali Vučević (14 skokova) i Radončić. Na drugoj strani Bajehe i Ateba po 14. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke