Crnogorski klubovi zablistali u Evropi, pobedili i Budućnost i Mornar!

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.10.2021.
21:49
Izvor: Sportske.net

Dobre vesti za ljubitelje košarke u Crnoj Gori.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Ekipa podgoričke Budućnosti uspešno je startovala u Evrokupu, pošto je u prvom kolu večeras kao gost savladala nemački Ulm sa 86:79.

Izuzev u prvih šest-sedam minuta meča, Budućnost je u najvećem delu meča imala rezultatsku prednost koju je do kraja uspešno održavala.

Džastin Kobs je sa 18 poena i šest asistencija bio najbolji u ekipi Aleksandra Džikića, Vajli je upisao 16, a Sili 15 poena.

Ekipu Ulma predvodio je Blosomgejm sa 17 poena i devet skokova, a u njihovim redovima nastupio je i mladi crnogorski košarkaš Fedor Žugić, koji je letos upravo iz Budućnosti prešao u Ulm. Protiv bivšeg kluba večeras je upisao tri poena.

Mornar iz Bara se ove sezone takmiči u FIBA Evropa kupu, a posle serije loših rezultata u AdmiralBet ABA ligi, ekipa Mihaila Pavićevića večeras je konačno osetila slast pobede.

Barani su u drugom kolu FIBA Evropa kupa na svom trenu savladali ekipu holandskog Lejdena sa 87:74, opet bez najnovijeg pojačanja Vila Mozlija. Najzaslužniji za večerašnji trijumf bio je Mićović sa 20 poena i sedam skokova, a Luis i Mihailović su upisali po 13 poena. Mornar sada ima skor od po jedne pobede i poraza, a u sledećem kolu dočekaće grčki Iraklis.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke