Crnogorski mediji: ''Čudo! Najveće iznenađenje u istoriji lige! Pao veliki Partizan!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.05.2023.
22:49
Izvor: Sportske.net

Istorijski trijumf podgoričkog tima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti


''Čudo u Beogradu!!! SC Derbi srušio veliki Partizan!'', naslov je izveštaja na portalu ''Vijesti'' iz Podgorice posle večerašnje pobede SC Derbija nad Partizanom u beogradskom ''Pioniru'' rezultatom 84:83.

''Najveće iznenađenje u istoriji (AdmiralBet) ABA lige - tim Andreja Žakelja savladao Partizan 84:83 u prvom meču četvrtfinala'', ističe se na početku teksta i dodaje:

''Nestvarne scene u kultnom 'Pioniru' - SC Derbi je na startu četvrtfinala AdmiralBet ABA lige priredio možda i najveće čudo u istoriji regionalnog takmičenja, jer je savladao Partizan 84:83.

I u regularnom toku sezone, 'studenti' su u 'Štark areni' dugo mučili tim Željka Obradovića, pali tek u poslednjoj četvrtini, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će sada ovo uraditi'', pišu ''Vijesti''.

Sličan komentar ima i ''Pobjeda'' koja donosi tekst pod naslovom:

''SC Derbi napravio čudo, srušio Partizan i poveo 1:0 u seriji''.


U tekstu se podseća i na sinoćnji debakl Budućnosti protiv Crvene zvezde.

''Manje od 24 časa nakon debakla Budućnost Volija protiv Crvene zvezde (93:55), košarkaši SC Derbija su u istoj dvorani u Beogradu pokazali kako se igra i bori za dres svog kluba – izabranici Andreja Žakelja su napravili pravo čudo i savladali Partizan 84:83, i tako poveli 1:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa (AdmiralBet) ABA lige protiv ekipe koja je bila blizu plasmana na fajnal-for Evrolige.

Činjenica je da je Partizan bio ranjem eliminacijom od Reala, sa 3-2 u pobjedama nakon što je vodio 2-0 u četvrtfinalu, ali Beograđani imaju toliko kvaliteta i iskustva u timu da pred svojim navijačima mogu do pobede protiv ekipe koja se tek drugu godinu takmiči u eliti regionalnog takmičenja.

Međutim, zahvaljujući pravom pristupu, hrabroj igri, energiji i borbenosti tokom svih 40 minuta, SC Derbi je nadvisio i sebe, što je važnije nadigrao je velikog rivala i napravio najveće iznenađenje u (AdmiralBet) ABA ligi ove sezone.

'Studenti' su u ligaškom delu u Beogradu tri četvrtine namučili Partizan, ali su pali u poslednjoj. To se ovoga puta nije dogodilo, pa su 'studenti' na najbolji mogući način otvorili seriju, koja se nastavlja u četvrtak u 'Morači' (19 sati), kada će SC Derbi imati novu šansu za još veči podvig'', piše ''Pobjeda''.

''Senzacija u Beogradu, SC Derbi savladao Partizan'', piše podgorički ''Dan'', ali u znatno kraćem izveštaju u kom su navedeni samo osnovni podaci o utakmici i ovoj četvrtfinalnoj seriji.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke