Ivanović servirao osvetu Zvezdi, finiš za "srčku" pripao Baskoniji

Autor: Sportske Net
petak 08.12.2023.
22:38
Izvor: Sportske.net

Zvezda je sada na skoru od četiri pobede i devet poraza.

@kkcrvenazvezda/Twitter
@kkcrvenazvezda/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Baskonije u Vitoriji u okviru 13. kola Evrolige rezultatom 87:85 (26:18, 26:25, 15:19, 20:23). 

Tim Duška Ivnovića bio je u odličnoj šuterskoj formi, pre svega za tri poena (17/36), u odnosu na Zvezdin učinak (12/36). Zvezda je dovela meč u dramatičnu završnicu, ali na kraju nije uspela da izbori prvu pobedu u gostima. 

Baskonija je serijom od 7:0, predvođena Vanjom Marinkovićem otvorila meč, dok Zvezda nije pronalazila rešenje za svoj napad i u prva tri i po minuta meča sve dok Teodosić nije progirao Lazarevića za polaganje i prve poene. U nastavku se oporavila Zvezda od lošeg starta, ali je na drugoj strani slabom odbranom dozvoljavala Špancima lake poene, pre svega sa distance. Trojkom Bolomboja crveno-beli su smanjili zaostatak na dva poena, ali su domaći potom vezali dve trojke za 26:18 posle prvih 10 minuta meča.

Trojkama Gedraitisa na jednoj i Hauarda na drugoj strani, počela je druga četvrtina. Nastavila je Baskonija tamo gde je stala u prvoj deonici, pa je usledio tajm-aut Sferopulosa, koji nije mnogo šta promenio. Mašila je Zvezda neke važne poene pod košem, što je tim Duška Ivanovića kažnjavao i održavao dvocifrenu prednost. Teodosić trojkom i Nedović i Tobi sa linije penala, smanjili su prednost domaćih na 44:37 tri i po minuta do kraja. Poslednji poen na meču postigao je Bolomboj za smanjenje na jednocifren zaostatak.

Prilično izjednačeno ušla su oba tima u ovaj susret. Bolmboj je za Zvezdu pogodio trojku, potom je posle neiskorišćenog napada Baskonije, Gedraitis bio siguran sa distance, ali je za dodatno smanjenje zaostatka Mitrović promašio zicer. Hauard je na drugoj strani to kaznio trojkom za 60:51 sredinom trećeg kvartala. Posle tajm-auta Sferopulosa, Zvezda se vratila u meč serijom od 8:0 i smanjila zaostatak na jedan poen. Gedraitis je sa linije penala izjednačio rezultat, ali je u samom finišu trećeg kvartala domaći su vezali dva napada i poveli 67:62 pred poslednjih 10 minuta meča. 

Rogavopulos je trojkom otvorio poslednju četvrtinu, dok je Teodosić promašio jedno bacanje na drugoj strani, potom su crveno-beli izgubili loptu, a onda Baskonija napravila mini-seriju od 5:0 za novu dvocifrenu prednost. Lazić je trojkom iz ugla okončao Zvezdin post, potom je "buđenje" potvrdio Teodosić. Promašila je Zvezda nekoliko važnih napada, uprkos ofanzivnim skokovima. S druge strane, nije bilo rešenja za Baskonijin šut za tri poena. Ostalo je 20 sekundi do kraja kada je Gedraitis pogodio trojku za dva poena zaostatka, a potom devet sekundi do kraja doneo izjednačenje crveno-belima. Usledila su slobodna bacanja i +2 za Baskoniju, a potom promašena trojka Gedraitisa i faul u napadu. 

Najbolji kod pobednika bio je Hauard sa 17 poena (5/7 za tri), Sederkeskis je postigao 16, uz osam skokova, Moneke 15, uz sedam skokova.

Zvezdu je predvodio Gedraitis sa 24 poena i šest skokova, 14 je postigao Bolomboj, Teodosić 13, a Mitrović osam, uz 16 skokova i sedam asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke