Crvena zvezda utišala Džonsa, utegla odbranu i porazila FMP

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 11.04.2022.
19:49
Izvor: Sportske.net

Posle slabijeg prvog dela, na kraju sigurna pobeda crveno-belih.

AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 90:82  u okviru 26. kola AdmiralBet ABA lige.

Gosti su u prvom poluvremenu bili ravnopravan takmac aktuelnom prvaku regiona, a potom je u nastavku ekipa Dejana Radonjića "utegla" odbranu, konsolidovala redove i zabeležila 21. pobedu iz 23 odigrana duela.

Ekipa FMP-a je izvanredno počela utakmicu iako je Crvena zvezda povela preko Ostina Holinsa koji je pogodio trojku. „Panteri“ su potom ušli u seriju od 0:9 zahvaljujući pre svega Brajsu Džonsu i igri u tranziciji stekli prednost koja je posle šest minuta igre bila na granici dvocifrene, a kasnije istu i prešla trojkom Nerandžića.

Odlično je FMP šutirao spolja budući da su isprva pogodili sve svoje šuteve (4/4). Zvezda se trudila da organizuje preko Stefana Markovića koji je imao nekoliko lepih asistencija, a on i Nejt Volters, koji je po prvi put na parketu ušao u završnici prvog kvartala, podigli su intenzitet ekipe.

Bila je to, za Crvenu zvezdu začuđujuće, brza utakmica. Nisu oni tim, videli smo ove sezone, koji voli da se trka sa svojim protivnicima, a FMP ih je terao na tako nešto i to je rezultiralo većim brojem poena na obe strane. Čak 50 poena postigla je ekipa Nenada Stefanovića u prvom delu igre u „Pioniru“, što, primera radi, nije uspevalo Realu, Makabiju i Efesu u ovoj sezoni.

Crvena zvezda je u samoj završnici uspela da se prilagodi okolnostima i uz dosta muke pronađe poene s kojima su nadoknadili razliku za kraj prvog dela i vođstvo domaćina.

Dejan Radonjić je rešio da „resetuje“ svoj tim i uspori igru. Tempo je znatno opao, Zvezda je izgledala čvršće i iz odličnoh akcija uspevala da okrene utakmicu u svoju korist. Dospela je Crvena zvezda do dvocifrene prednosti i dobru rolu u tome imao je Eron Vajt sa šest poena sredinom treće deonice. Brajs Džons je zaustavljen (pet poena u drugom poluvremenu spram 14 u prvom) i izostalo je rešenja za gostujući sastav.

Od tada, pa nadalje, Crvena zvezda nije imala većih problema iako su znali da protiv sebe imaju tim koji je pre nekoliko dana uspeo da nadoknadi upravo 13 poena zaostatka koliko je bilo na semaforu po ulasku u završnih 10 minuta.

Tako nešto nije viđeno u srpskoj kući košarke, Crvena zvezde je imala potpunu kontrolu susreta do poslednjeg trenutka i sa čak četvoricom dvocifrenih igrača su okončali meč.

To su bili Luka Mitrović sa 17, uz 10 skokova, Dobrić, Lazarević i Ivanović dodali su po 12. Na drugoj strani odlični su bili Izundu sa 21 poenom, a Brajs Džons je ubacio 19.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke