"Crveno-bela Arena" videla trojkašku rapsodiju Zvezde za sjajan start Evrolige!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 05.10.2023.
20:48
Izvor: Sportske.net

Početak kakom su se nadali navijači šampiona Srbije.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu na startu nove sezone u Evroligi. Zvezda je u "Beogradskoj areni" ubedljivo savladala francuski Asvel rezultatom 94:73.

Veoma dobro je delovala ekipa trenera Duška Ivanovića tokom većeg dela utakmica, a posebno su "crveno-beli" bili dobri u šutu za tri poena, jer su sa distance pogodili čak 17 puta iz 34 pokušaja.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Šabaz Nejpir sa 21 poenom, Rokas Gedraitis je ubacio 17, a Marko Simonović 14 poena.

Na drugoj strani, kod Asvela bolji od ostalih bio je nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj sa 18 poena.

CrvenA zvezda je sjajno započela utakmicu u „Beogradskoj areni“. Trener Duško Ivanović napravio je malo iznenađenje na startu i u prvu petorku uvrstio Ognjena Kuzmića. Pored njega na parketu su bili Šabaz Nejpir, Branko Lazić, Rokas Gedraitis i Marko Simonović.

Zvezda je pogodila prvih pet šuteva za tri poena. Po dva puta precizni su bili Nejpir i Simonović, a šut sa distance ubacio je i kapiten Lazić, dok je kod Asvela jedino Lovernj bio produktivan u napadu.

Domaćin je već na polovini prve deonice imao dvocifrenu prednost (17:7). Asvel nije imao rešenja za Zvezdinu igru u napadu, trojku je pogodio i Gedraitis, a Simonović iz reketa došao do svog desetog poena u prvoj deonici, a „crveno-beli“ stekli „+12“ (26:14) u finišu prve deonice.

Asvel na kraju uvodne četvrtine nije imao niti jedan faul, a Zvezda trojkom Hange stekla opipljivih „+13“ (29:16).

Nešto sporije Zvezda je započela drugu četvrtinu i nije postigla koš dva i po minuta. Tada je Teodosić uzeo stvari u svoje ruke i ubacio novu trojku za domaćina. Ubrzo je u prepoznatljiv ritam ušao i Nedović, te je Zvezda imala ubedljivih 15 poena prednosti (37:22).

Fantastično je delovao Zvezdin napad u nastavku druge četvrtine predvođen inspirisanim Nejpirom i Gedraitisom koji su bili nezaustavljivi za goste. Litvanac je pogodio četiri trojke iz isto toliko pokušaja u prvom delu, a pratio ga je doskorašnji bek Armanija koji je bio precizan i sa poludistance.

Na kraju prvog poluvremena Zvezda je ubacila čak 12 trojki i imala ogromnih 52:31.

Drugi deo meča počeo je trojkom Lovernja kome je to bio 14 poen na meču, ali je na drugoj strani odgovor imao večeras sjajni Nejpir, a zakucavanjem Simonović Zvezda je imala novu maksimalnu prednost – 59:37. Impresivno je domaćin šutirao za tri poena večeras. Kapiten Lazić ubacio je četrnaestru za „crveno-bele“ za ogromnih 62:37 posle tri minuta igre u drugom delu.

Uspeo je Asvel da se malo konsoliduje, odbrani se u nekoliko napada i sa dve vezane trojke malo smanji zaostatak. Seriju gostiju prekinuo je Nedović koji je ukrao loptu i otišao na polaganje.

Malo je popustila Zvezdina odbrana u narednim minutima. Gosti su pronalazili put do koša i posle pogođenog slobodnog bacanja Luvavu-Kabaroa smanjili na 64:50, ali je Nedović trojkom na isteku napada vratio samopuzdanje domaćinu i odbio mali nalet Asvela. Ipak su gosti do kraja treće četvrtine ponovo došli na „-14“ (69:55), a Zvezdina igra trpela je bez Nejpira i Gedraitisa.

Mnogo kvalitetnije Zvezda je započela poslednju četvrtinu. Agresivnom odbranom domaći su došli do lakih poena i posle koša Nedovića ponovo imali velikih „+19“ (74:55). Odgovorio je na drugoj strani Skot, vezao pet poena, a onda Nejpir uzvratio trojkom.

Do kraja utakmice Zvezda je rutinski održala stečenu prednost i prekinula niz od šest uzasopnih poraza na startu Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke