Crveno-beli se revanširali u derbiju, Nedović najbolji u debaklu Panatinaikosa

Autor: Sportske Net
četvrtak 23.12.2021.
21:55
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv meč u Atini.

TurkishAirLines EuroLeague
TurkishAirLines EuroLeague

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras Panatinaikos u derbiju 17. kola Evrolige rezultatom 84:65 (25:18, 20:14, 19:9, 30:14). Crveno-beli su se tako revanširali za poraz zelenima od pre mesec dana u grčkom prvenstvu. 

Gosti su u Atini dobro započeli meč i posle prvih 10 minuta poveli pristojnom razlikom. Dorsi je otvorio meč dvema trojkama i najavio dobru šutersku noć. 

U nastavku Olimpijakos je serijom od 6:0 povećao prednost, da bi PAO sredim kvartala vezao devet poena i smanjio prednost crveno-belih. Pirejci su imali prednost od 45:32 na poluvremenu. 

Po povratku na teren usledila je četvrtina Olimpijakosa za zaborav. Mučili su se sa realizacijom napada, dok su kod zelenih sipali Papajanis i Nedović smanjivši tako na svega tri poena razlike pred psolednji kvartal.

Očekivala se dramatična završnica, ali gostujuća ekipa se vratila u formu s početka meča, a Mekisik i Dorsi nisu promašivali. PAO je u životu održavao jedino Nedović, ali nedovoljno da ih poštedi fatalne završnice. 

Najbolji u pobedničkom timu bili su Mekisik i Dorsi sa po 18 poena. Slukas je upisao 16, a Vazenkov 14. 

Panatinaikos je predvodio Nedović sa 17 poena, sedam asistencija i četiri skoka, dok je Papajanis upisao 14 poena uz 11 skokova. 

Olimpijakos je treći na tabeli sa 12 pobeda i pet poraza, dok je Panatinaikos pretposlednji sa četiri pobede i 13 poraza. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke