Crveno-belo veče, Zvezdina lekcija Saletovom Feneru!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.02.2022.
22:56
Izvor: Sportske.net

Posle fudbalera, slavlje Zvezdinih navijača upotpunili i košarkaši.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Na krilima pobede fudbalera Crvene zvezde u 166. večitom derbiju, Zvezdini košarkaši su večeras ušli u zaostalu utakmicu 19. kola Evrolige protiv turskog Fenerbahčea, a onda upotpunili crveno-belo slavlje pobdom rezultatom 74:69.

Ovo je Zvezdina deseta pobeda u 25 odigranih mečeva, što joj je dovoljno za trinaesto mesto, a Fenerbahče je ostao na desetom mestu sa po 12 pobeda i poraza u 24 odigrana meča.

Zvezda je odlično započela utakmicu, povela sa 7:0 i uspostavila kontrolu dešavanja na terenu, ali ekipa Saše Đorđevića nije dozvolila da joj se desi ono što se Partizanu dogodilo u finalu Kupa Koraća, da posle odličnog početka Zvezda kasnije stekne još ubedljiviju prednost.

Naprotiv, kod gostiju se razigrao bivši Zvezdin šuter i srpski reprezentativac Marko Gudurić koji je pravio najviše problema odbrani crveno-belih i Fenerbahče je do kraja prve četvrtine smanjio na 20:18.

Luka Mitrović i Davidovac su u većem delu prvog poluvremena bili najbolji u Zvezdi koja je i u drugom kvartalu stizala do desetak poena prednosti, ali Fenerbahče se opet vraćao, uz sve bolju partiju Bartela koji je preuzeo glavnu ulogu od Gudurića u gostujućem timu.

Zvezda je, ipak, sa četiri poena viška ušla u drugo poluvreme, zahvaljujući pogotku Dobrića za tri poena u poslednjoj sekundi druge četvrtine - 41:37.

Ravnopravna borba se nastavila i u trećem kvartalu, a Fenerbahče je uspeo nakrartko i da povede sa 51:48, pa 56:53 posle trojke De Koloa. Minimalnu prednost Fenerbahče je imao i na početku poslednje deonice, bilo je 60:59 za goste i bilo je jasno da nas očekuje uzbudljiva završnica.

Serijom 6:0, Zvezda je u tim trenucima povela sa 65:60, posle čega je bilo i spornih sudijskih odluka koje su razbesnele Zvezdine navijače. Ipak, Fenerbahče se opet rezultatski vratio i na dva i po minuta pre kraja ponovo poveo sa 69:68, pogotkom Flojda sa linije penala.

Minut kasnije situacija se okrenula, Kalinić sa linije slobodnih bacanja donosi Zvezdi tri poena prednosti - 72:69.

Uz odličnu energiju u odbrani, Zvezda je tu prednost potom uvećala poenima Nejta Voltersa za 74:69. Saša Đorđević je potom reagovao tajm-autom, ali nije bilo dovoljno vremena da Fener učini nešto više.

Nikola Kalinić je sa 11 poena bio najefikasniji u Zvezdi, Davidovac, Dobrić i Mitrović su upisali po devet, a Bartel sa 15 i Gudurić sa 14 poena bili su najbolji u Fenerbahčeu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke