Čudesni debi Fetsa Rasela - Mornar trojkama do preokreta u Laktašima!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.10.2022.
17:56
Izvor: Sportske.net

Barani uspešno startovali u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige.

aba-liga.com/Nikola Vuruna
aba-liga.com/Nikola Vuruna

Povezane vesti

Košarkaši Mornara iz Bara savladali su danas kao gosti ekipu Igokee u Laktašima rezultatom 91:83 u okviru prvog kola AdmiralBet ABA lige.

Oni su do trijumfa stigli posle velikog preokreta u drugom poluvremenu. Igokea je posle prvih 20 minuta igre vodila sa 47:37 i izgledalo je da tim Dragana Bajića grabi ka sigurnoj pobedi, ali su gosti u nastavku zaigrali mnogo bolje u odbrani, uz to su bili veoma raspoloženi u šutu za tri poena i zahvaljujući tome su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist.

Mornar je stigao do devet poena prednosti sredinom poslednje četvrtine, poveo je sa 83:74 posle čega je Igokea uspela u jednom trenutku da uhvati rezultatski priključak, smanjila je na tri poena zaostatka, ali Barani nisu do kraja dozvolili neku veću dramu.

Ukupno 16 trojki pogodili su košarkaši Mornara u ovoj utakmici, od toga samo Fets Rasel čak devet iz 18 pokušaja! Na drugoj strani, domaći su samo 16 puta šutirali za tri poena i pet puta pogodili.

Rasel je svoj zvanični debi u AdmiralBet ABA ligi završio sa 41 poenom na svom kontu uz šest skokova i šest asistencija i indeks korisnosti 39. Uz njega sjajan i Mihailović sa 26 poena i njih dvojica su bili najzaslužniji za ovakav epilog u Laktašima.

U ekipi Igokee najefikasniji Mario Nakić sa 16 i Nikola Tanasković sa 15 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke