Čudesni Kendrik Nan - Na koledžu odmah iza Treja Janga, Voriorsi ga se odrekli, sada je prvi kandidat za prestižnu nagradu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.11.2019.
22:19
Izvor: Sportske.net

Malo ko se nadao da bi momak iz Čikaga mogao da bude jedan od najboljih igrača "Vreline" ove sezone.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Majami ima sjajan početak sezone u NBA ligi, drugi su na Istoku iz Milvokija sa skorom 12-4, a velike zasluge za ovako uspešan početak idu na račun 24-godišnjeg beka Kendrika Nana.

Malo ko je čuo za ovog momka do tekuće sezone, ali je Majami odlučio da mu ukaže šansu, pa su u još u aprilu potpisali saradnju.

Nan je 2018. godine izašao na draft, nakon sjajne sezone u dresu Ouklenda.

On je u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu bio najbolji trojkaš prve divziije NCAA sa 4,47 trojki po meču, a bio je i drugi strelac odmah iza Treja Janga sa čak 25,9 poena po utakmici.

Jang je te godine draftovan kao peti pik od strane Dalas, odmah je trejdovan u Atlantu, gde je za sezonu i po izrastao u glavnog igrača, a bio je i drugi u izboru za Rukija godine iza Luke Dončića.

Što se tiče Nana, on nije izabran na draftu 2018. godine i pored impresivih brojki u poslednjoj sezoni u NCAA.

Kasnije su ga potpisali Voriorsi, samo da bi ga otpustili pred početak sezone, pa je na kraju potpisao za njihovu filijalu Santa Kruz Voriorse i do kraja takmičarske godine igrao i razvojnoj ligi.

Iako je počeo samo jedan od 49 mečeva u kojima je nastupio za ovaj tim u Dži ligi, Nan je imao strašan prosek od 19,3 poena, 3,8 skokova i 2,8 asistencija po utakmici.

Na Floridi su prepoznali njegov talenat, pa su ga potpisali u aprilu tekuće godine, a Nan je impresionirao tokom predsezone, u poslednjem meču pred početak regularnog dela sezone ubacio je čak 40 poena Hjuston Roketsima, što nije pošlo za rukom nijednom igraču Hita u poslednjih 20 godina.



Bilo je jasno svima u Majamiju da su dobili odličnog skorera, što je Nan dokazao i na debiju, počeo je u petorci u pobedi nad Memfisom 120-101, ubacio je 24 poena.

Na prvih pet nastupa ubacio je 112 poena, pa je tako oborio rekord za igrače koji nisu izabrani na draftu, po broju poena za pomenuti broj utakmica u NBA ligi, a to je bio i najveći broj poena za rukija u NBA ligi još od 2007. godine, kada je Kevin Durent ubacio 113 poena na prvih pet nastupa.



Uz Morana iz Memfisa je sada glavni kandidat za rukija godine, beleži 16,9 poena u proseku, uz 3,3 asistencije i 1,3 ukradene lopte po meču.

Šutira 49% za tri poena, 40% iz igre i 82% sa linije za slobodna bacanja, a sada je i sam izjavio da se oseća kao najbolji ruki ove sezone u NBA ligi.

"Da, definitivno. Defnitivno se osećam kao Ruki godine. Rano je, ali kako trenutno igram sasvim sigurno sam u trci za to i nadam se da ću u tom ritmu nastaviti u daljem toku sezone i na kraju osvojiti nagradu", izjavio je Nan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke