Čudo nad čudima - Voša se vratila iz ambisa i sa “+42” otišla u finale ABA 2!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.05.2024.
21:08
Izvor: Sportske.net

Neverovatan uspeh Vojvodine!

ABA - Dragana Stjepanović
ABA - Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su u drugoj utakmici savladali Podgoricu rezultatom 97:55. Ukupnim skorom 177:153, tim iz Novog Sada došao je do poslednjeg stepenika borbe za ulazak u AdmiralBet ABA ligu.

Mnogi bi rekli nemoguće, bez obzira na to ko je na drugom kraju parketa. Sustići “-18” iz prvog meča u Podgorici za Vojvodinu je bila sve samo nemoguća misija. Iako, znali su, preteška.

Videlo se od prvog sekunda duela da izabranici Miloša Isakov Kovačevića imaju silnu motivaciju, energiju i da je mladi trener dobro pripremio, prevashodno sa psihološke strane, svoju ekipu. Letela je Vojvodina po parketu, bila agresivna u oba smera i iz odlične odbrane topila razliku iz komšiluka. Tako je, posle 13 minuta igre, ona iščezla! Štaviše, prednost je posle trojke Rakićevića bila 33:12 za domaće čime su vodili i u ukupnom skoru.

Jasno, bilo je teško sve vreme održavati nivo igre protiv rivala koji je u Podgorici pokazao da uopšte nije za potcenjivanje. Sastav Dragana Radovića je smanjivao i bio u opsegu rezultata koji ih vodi u finale.  Tako je poluvreme završeno 42:27.

Nastavila je Vojvodina da igra u neverovatnom ritmu, sa još jačom energijom. Defanzivno su briljirali i to koristili odličnom realizacijom u tranziciji. Nošeni punom malom dvoranom “SPENS”, uz savete i podršku predsednika Željka Rebrače koji je bio tik uz klupu što mu nije praksa, Voša je kao tornado išla ka finalu. Pri ulasku u poslednji kvartal, sa trojkom Kaningejma, bilo je 37 razlike! Poduplali su ono što su jurili.

Nisu se zaustavljali, nisu spuštali gas ni za delić sekunde. Džared Kaningejm je pokazivao da je reč velikom majstoru, bio je pravi lider ekipe i neverovatan scenario se desio - Vojvodina je u finalu ABA 2 lige!

Džared Kaningejm je ubacio 20 poena, Stefan Savić 15 u pobedničkom timu. Kod Podgoričana Đukanović 17, ostali jednocifreni. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke