Ćus Mateo brani Jabuselea i upire prst u neke druge!

Autor: Darko Mitrović
petak 12.05.2023.
23:57
Izvor: Sportske.net

''Izvinio se i to je to'', poručio je večeras trener Reala.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Samo 48 sati posle iscrpljujuće utakmice protiv Partizana u majstorici za plasman na F4 Evrolige, ekipa Reala je večeras ponovo izašla na teren i u 32. kolu Endesa lige savladala Valensiju u gostima sa 79:68.

Geršon Jabusele je bio centralna figura ove utakmice, postigao je 25 poena, uz sedam skokova i najzaslužniji je za ovakav epilog, uz Marija Hezonju koji je meč završio sa 20 poena i 5 skokova.

Posle utakmice, trener Reala Ćus Mateo je pohvalio Jabuselea, uz osvrt na suspenziju koju mu je Evroliga izrekla do kraja sezone zbog divljačkog postupka prema Danteu Egzumu u finišu druge utakmice u Madridu.

''Nikome se nije dopala ta epizoda. Izvinio se i to je to. To nije nešto čime se treba ponositi. Reflektori su upereni u njega jer je sankcija bila veća, ali bilo je mnogo drugih igrača koji su radili stvari koje nisu bile kako treba. To je iza njega i on pokušava da se pokaže u pravom svetlu igrajući košarku. Mora da shvati da radi veoma dobro to što mu najbolje ide“, istakao je Mateo.

Naravno, bio je zadovoljan pobedom i onim što je njegov tim generalno pokazao u večerašnjem meču.

''Dobro smo kontrolisali tempo igre, kada da trčimo, a kada da stanemo.

Shvatili smo kako da igramo. Iako su neki igrači umorni, imaju takmičarski ritam i to smo primetili protiv Valensije koja ga nema. Savladavanje skoka nam je dalo šansu da trčimo, mislim da je to bila dobra utakmica generalno. Znali smo kako da pobedimo, a da ne budemo briljantni.

Momci shvataju da nema izgovora, nema povređenih i nema ničega. Ambiciozni smo, ne želimo da izgubimo nijednu utakmicu“, zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke