Ćus Mateo: "Iznenađen sam kriterijumom suđenja u finalu"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 27.05.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Real sinoć predao Panatinaikosu evropsku krunu.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Imali su košarkaši Real Madrida csjajnu sezonu u Evroligi, regularni deo su završili ubedljivo na prvom mestu, u četvrtfinalu plej-ofa eliminisali Baskoniju, ali nisu uspeli da odbrane titulu.

Nakon pobede nad Olimpijakosom u polufinalu fajnal-fora, Madriđani su sinoć u Berlinu u meču za trofej poraženi od Panatinaikosa sa 95:80. 

Odlično su igrači Reala otvorili utakmicu, postigli u prvom poluvremenu 54 poena, ali ih je u nastavku PAO potpuno zaustavio.

Trener Reala Ćus Mateo najpre je čestitao rivalu na tituli.

"Čestitke Panatinaikosu, zaslužili su da pobede zbog vrlo dobrog drugog poluvremena. Bilo je ovo finale veoma teške sezone tokom koje smo odradili odličan posao. U prvom poluvremenu smo shvatili šta moramo da uradimo i to smo uradili, ali oni imaju vrlo dobre igrače. Podigli su odbranu i počeli da igraju mnogo jače, a mi smo počeli da gubimo energiju, šutirali smo previše spolja. Malo ćemo plakati, ali ćemo već sutra ustati. Borićemo se do kraja. To je duh koji želim od svog tima. U sportu ponekad dobijete, ponekad izgubite i sada je pravi trenutak da pokažemo karakter Real Madrida, da čestitamo rivalu i nastavimo da koračamo napred", izjavio je nakon meča Ćus Mateo.

Strateg Madriđana je komentarisao suđenje u finalu.

"Iznenađen sam kriterijumom suđenja. Tačno je da su naši centri brzo ušli u problem sa faulovima. To nam se nije dešavalo tokom sezone, uglavnom su moji igrači imali dva faula do poluvremena. Bilo je nekih frustracija, Poarje je dobio tehničku, ali to su stvari koje se dešavaju na utakmicama. Želite da sačuvate centre od faula, ne želim da se bunim, ali svako očekuje ujednačen kriterijum, makar kada se koriste ruke u odbrani", poručio je Mateo.

Realu sada ostaje takmičenje u ACB, gde će u polufinalu plej-ofa igrati sa Barselonom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke