''Ćus Mateo je vrhunski trener. Partizan je na momente bio mnogo dominantniji''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.05.2023.
15:06
Izvor: Sportske.net

Prošlo je vreme potcenjivanja.

EPA-EFE/Chema Moya
EPA-EFE/Chema Moya

Povezane vesti

Brojne kritike i osporavanja od početka ove sezone istrpeo je trener Reala Ćus Mateo u koga su mnogi sumnjali da li će uspeti dostojno da nasledi trofejnog Pabla Lasa.

Čak je tokom plej-of serije protiv partizana počelo da se piše i da su čelnici Reala krenuli u pregovpre sa Serđom Skariolom, ali sve te priče će Mateo sa svojim igračima utišao osvajanjem titule prvaka Evrope u Kaunasu.

Neko ko odlično poznaje i aktuelnog trenera Reala, kao i najiskusnije igrače ovog tima jeste crnogorski reprezentativac Dino Radončić koji je sada član Saragose. 

U opširnom intervjuu za podgoričke ''Vijesti'' dosta je govorio o Realu, kao i treneru kraljevskog kluba.

''Najveći klub na svetu ima najbolju organizaciju na svetu. Sve je podređeno igračima - najsitniji detalj je bitan. Ne moram da govorim o uslovima za trening i život, privatnim avionima, svim lagodnostima koje pruža najveći klub na svetu.

Ćus Mateo je vrhunski trener, sa velikim iskustvom. Poznaje klub i igrače - drago mi je što je uspeo da izađe na kraj sa pritiskom i na kraju osvoji Evroligu. Trenerski posao je najteži, a pogotovo kada si u klubu kao što je Real i treba da se nosiš sa tim pritiskom. Srećan sam i drago mi je zbog njega kako je izneo sezonu'', rekao je Radončić.

Naravno, prokomentarisao je i istorijsku plej-of seriju između Reala i Partizana, u kojoj su Madriđani od 0:2 stigi do 3:2 u pobedama, iako su i u majstorici imali čak 18 poena zaostatka početkom drugog poluvremena.

''Verovao sam da mogu, jer ekipu kao što je Real, sa tim pobedničkim mentalitom i klub koji je 11 puta osvojio Evroligu, nikada ne smeš da otpišeš. Verovao sam da mogu da se vrate, iako je na momente izgledalo da je Partizan mnogo dominantniji.

Mislim da je tuča sve promenila. Dala je veliki plus Realu što se tiče sankcija Partizanovim igračima. Zajedno su smogli snage i pokazali kvalitet u sledeće tri utakmice. Definitivno je tuča bila veliki faktor u ovoj seriji'', smatra Radončić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke