Ćus Mateo: "Kampaco je deo 'slagalice' koji je falio Realu"

Autor: Mladen Heleta
utorak 19.12.2023.
21:33
Izvor: Sportske.net

Španac zadovoljan.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener Real Madrida Ćus Mateo je izneo utiske posle rutinske pobede nad Crvenom zvezdom u Beogradu sa 72:88, u sklopu 15. kola Evrolige.

Šampion Evrope ima impresivan skor od 14-1, dok je Zvezda sada na 5-10.

"Bili smo u poziciji da se vraćamo u meč posle lošeg početka i mnogo grešaka koje smo napravili u tom periodu. Kada smo se vratili na 20:20, to je zbog dobre odbrane. Nismo dozvolili Zvezdi da trči i razigra se, što je njihovo najveće oružije. Do kraja meča primili smo 38 poena što je dobro. Mnogo smo bolje delili lopte, imali smo 22 asistencije, problem su bili skokovi i greške. Imali smo dobar procenat šuta za dva, ali ne i za tri poena. Došli smo u dvoranu, gde je teško pobediti. Ovde je Zvezda zabeležila pet pobeda", kazao je Mateo.

Tim igra mnogo bolje nego prethodnih sezona. Ćus je govorio i o Kampacu.

"Zahvaljujem se na lepim rečima. Dobro radimo i imamo dobar mentalitet. Sve čestitke i priznanja za igrače. Moramo da se držimo kako bi nastavili tamo gde smo stali prošle sezone. Zajedno smo u odbrani i napadu. Sve su sjajni igrači. Kampaco je deo slagalice, koji je falio Realu. Sjajan je igrač i on zna šta je DNK-a Real Madrida. Poseduje takmičarski duh i mentalitet koji je potreban", rekao je Mateo.

Ciljevi Reala ove sezone:

"Ovo je takmičarski orjentisan tim, koji je gladan i ambiciozan. Pruža maksimum na treningu i to je večeras pokazao. Real ne brani titulu, nego želi da osvoji novu. Sve je do igrača."

O povredama Rudija Fernandeza i Gabrijela Deka:

"Ne znam, oni su ostali u Madridu, nisu u pitanju teže povrede, raspored je takav. Imamo širok roster. Gust je i težak raspored, moramo da budemo pažljivi kako bi se sačuvali za završnicu."

O utakmici sa Partizanom u četvrtak u Madridu:

"Sutra ćemo da treniramo i utakmica protiv Partizana, dobar tim igramo kod kuće. Moramo da ih poštujemo igrali smo plej-of sa njima", zaključio je Mateo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke