Ćus Mateo veoma ceni Zvezdu, Real dodatno oslabljen u ''Areni''?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.12.2023.
23:54
Izvor: Sportske.net

Jabusele je već mesec i po van terena, a protiv Zvezde i još dvojica najverovatnije neće igrati.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ubrzo po dolasku Realove ekspedicije u Beograd, trener kraljevskog kluba Ćus Mateo je održao pres konferenciju pred sutrašnji (19h) duel sa Crvenom zvezdom u ''Štark areni''.

Biranim rečima je govorio o domaćinu i naglasio da Zvezdin plasman na tabeli (14. mesto) ne ilustruje na pravi način kvalitet njenog tima.

''Fokusirani smo samo na to da pobedimo Crvenu zvezdu. Na tom terenu je veoma teško pobediti. Svaka utakmica je važna i cenimo tim sa kvalitetnim spoljnim igračima. Bilo bi pogrešno razmišljati o tabeli. Zaslužuju ogromno poštovanje od mene“, rekao je on.

''Igramo protiv ekipe koja je veoma jaka kod kuće. Pobedila je u pet od sedam utakmica koje je odigrala na svom terenu i moraćemo da odigramo inteligentnu i strpljivu partiju da bismo pobedili na terenu koji nije nimalo lak“, dodao je Mateo.

Po svemu sudeći, trener Reala neće računati na Rudija Fernandeza i Gabtrijela Deka, uz odranije povređenog Geršona Jabuselea.

''Iz opreza i gledajući preopterećenja nekih igrača, Rudi i Dek su sumnjivi. Rotiraćemo jer je ovakav raspored zaista teško izdržati. Nadamo se da nema ozbiljnijih povreda. Prilagodićemo se, ali gubitnici su klub i igrači''.

Na kraju je pohvalio i svoj tim zbog igara, rezultata,ali i ponašanja tokom ove sezone.

''Zaista cenim ono što ovi igrači rade. Sviđa mi se mentalitet sa kojim tako često pristupaju svakoj utakmici, način na koji razumeju ekipu. Jednog dana jedan se ističe, a jedan dan drugi. Sviđa mi se kako dodaju loptu i kako rade defanzivno i uživaju u naporima'', zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke