Čuveni indeks NBA lige - Jokić najbolji, drži prosek drastično bolji od najboljeg ikad!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 01.03.2021.
19:37
Izvor: Sportske.net

Čuveni PER indeks govori dosta toga o kvalitetu košarkaša, pa i to da je Nikola trenutno najbolji u NBA ligi.

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

NBA liga nije videla bolja izdanja od onih koje pruža Nikola Jokić ove sezone. 

Nećemo govoriti o broju tripl-dablova, o poenima, fantazi poenima, običnom indeksu korisnosti, asistencijama i sl, već o čuvenom PER indeksu koji najbolje govori o kvalitetu igrača. 

Da nije izmišljen bolji indeks govori i činjenica da najbolji tokom svoje karijere ima Majkl Džordan od 27,91 ispred Lebrona Džejmsa koji ima 27,41, odavno se vodi rasprava ko je bolji od njih dvojice i odgovor vam može dati upravo PER indeks koji ne broji samo poene, asistencije i skokove, već daleko, daleko više od toga. Dovoljno je da vidite formulu, potražite je na internetu. 

Po toj formuli, Nikola Jokić je najbolji ove sezone i, verovali ili ne, ima indeks od 31,37 u proseku što je daleko bolji od indeksa koji je tokom svoje karijere imao Majkl Džordan, najbolji svih vremena. 

Iza Jokića je Embid koji igra sjajno, on je na koti 31,07, a iza njih je Janis Antetokumpo sa 29,32. Slede Kavaj Lenard, Zion Vilijamson, Lilard, Dončić, Bil, Kari...

Naravno, Jokić nije ni izbiza Džordanu kada gledamo učinak tokom karijere što se tiče PER indeksa, ali lepo zvuči činjenica da ove sezone ima bolji indeks nego što je on imao u proseku tokom svoje karijere. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.