Da li će Aleksa biti spreman za finale? Željko otkrio kakva je situacija!

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.06.2023.
21:53
Izvor: Sportske.net

Ima šanse!

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Partizan je konačno izborio plasman u finale, posle znatno dužeg puta u četvrtfinalnoj i polufinalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet ABA lige, nego što se to očekivalo.

Crno-beli su večeras u majstorici polufinala savladali Cedevita Olimpiju sa 90:71, pa će se za titulu boriti protiv Crvene zvezde, uz prednost domaćeg terena.

Posle meča, trener Partizana Željko Obradović je najpre čestitao rivalu na dobroj utakmici i zatim istakao kako je njegov tim večeras mnogo bolje kontrolisao skok, nego u prethodna dva meča.

''Bila je veoma lepa serija, mislim da su pre svega ljudi koji vole košarku uživali. Zadovoljan sam večerašnjom utkamicom. Ostvarili smo svešto smo zacrtali, kontrolisali smo njihov ofanzivni skok. Zadovoljan sam i igrom u napadu i igrom 5 na 5. Hvala ovoj divnoj publici na fantastičnoj večeri koju su nam prriredili i u kojoj smo svi zajedno uživali'', rekao je Obradović.

Mnogi se pitaju zbog čega je Partizan imao ovoliko problema u plej-ofu i da li je i umor jedan od razloga.

''Posle utakmice u Ljubljani ja sam napravio plan, a kapiten tima je izašao i zamolio me za dodatni dan odmora. Ja sam to i uradio. Kako se približavala utakmica, radili smo više. Izgledaju svežije i igraju sa boljom koncentracijom. Nisu na nivou na kom bih ja voleo, ali je to zadovoljavajuće. Tim je radio svih 40 minuta'', iskren je Obradović.

Kako protiv zahuktale Zvezde u finalu?

''Ja se isključivo bavim mojim timom. Krenućemo da se pripremamo za tu finalnu seriju. Poznajemo se dobro, to je sigurno. ali, uvek postoje neki detalji, nešto novo iz odbrane. Nešto što možda nije bilo zadnjih utakmica. Šta će biti, kako će biti? Zaista ne znam. Verujem da ćemo imati podršku naših navijača kao što smo imali cele sezone. Moja želja je da sve bude kao na utakmicama Evorlige i da se igra i priča o košarci. Onda će sve biti kako valja'', rekao je Obradović i zatim na pitanje novinara pohvalio igru Jama Madara.

''Jam koji daje najveću moguću agresivnost timu, a pri tom, igra pametno u napadu. Isto kao i Smailagić. Naravno, uvek je ekipa ta koja je radila i doprinela da prilično ubedljivo završimo ovu seriju'', rekao je on.

Ono što navijače Partizana posebno zanima je da li će se Aleksa Avramović oporaviti od povrede šake do finalne serije plej-ofa koja bi trebalo da počne 12. juna.

''Aleksa je već imao razgovor sa lekarom, doktorom koji ga je operisao. Čeka se još jedna provera stanja njegove ruke, verovatno u petak. Na osnovu toga će biti odlučeno šta dalje'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke