Da li će Boldvin igrati u "majstorici"?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 06.05.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net

Možda i ključno pitanje pred duel u Atini.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Košarkaši Makabija gostuju Panatinaikosu u Atini u utorak od 20.15 sati u "majstorici" plej-ofa Evrolige.

"Ponos Izraela" propustio je meč loptu u Beogradu i ispustio pobedu koja bi ga odvela na Fajnal-for, te će sada morati da trijumfuje u neprijateljskoj atmosferi "OAKA areni".

Veoma važno za Izraelce biće da li će jedan od najboljih igrača u timu američki bek Vejd Boldvin koji se oporavlja od povrede biti spreman za odlučujuću bitku protiv "zelenih".

Trener Makabija Odad Kataš rekao je da će o njegovom nastupu odlučiti neposredno pred utakmicu.

"Naravno da bismo voleli da su svi zdravi i u najboljem mogućem stanju. Sačekaćemo poslednji pregled Baldwina i pred meč odlučiti da li će igrati. Dibartolomeo je u redu, on će igrati. U svaku utakmicu ulazimo sa određenim pritiskom, ali i uzbuđenjem. Taj pritisak mora da se kanališe na pravi način. Imamo iskusne igrače, koji su prošli kroz slične situacije. Atmosfera će biti luda, ali spremni smo da igramo tamo i da uživamo", otkrio je Kataš.

Govorio je šef struke Mabija i o samoj utakmici koja je od ogromnog značaja i istakao da su svi u klubu optimisti.

“Naravno da verujemo, moramo da verujemo. Pobedili smo tamo dva puta, u plej-ofu i regularnom delu, pokušaćemo da to uradimo opet. Dovoljno dugo smo u Evroligi i znamo da postoji razlog zašto majstorice dobijaju domaći timovi, posebno u atmosferi kakva će biti tamo. Moraćemo da se držimo zajedno. Od prvog dana pričamo da treba da budemo ponosni na ono što radimo. Igraćemo našu košarku sa dosta samopouzdanja", zaključio je Kataš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke