Da li će pobeda protiv Baskonije biti ultimativna za Sferopulosa?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 07.10.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Ako je suditi prema ranijim iskustvima mogla bi da bude.

Crvena zvezda Meridianbet/Djordje Kostic
Crvena zvezda Meridianbet/Djordje Kostic

Povezane vesti

Sezona tek što je počela, a nezadovoljstvo kod navijača Crvene zvezde se dobrano nakupilo.

Roster za aktuelnu sezonu formiran je veoma brzo, ali ne do kraja. Čekao se dugo, baš dugo, povratak Filipa Petruševa na Mali Kalimegdan, ali je Olimpijakos odlučio da reprezentativca Srbije ipak ne ustupi "bratskom" crveno-belom klubu. I pored toga, očekivanja su bila, a i sada su, velika, jer je sačuvan i nadograđen roster iz prošle sezone.

Ipak, start sezone nikako nije po želji armije navijača, a teško da si u klubu zadovoljni. Zvezda je izgubila dve od tri utakmice (Dubai i Split) na početku AdmiralBet ABA lige i već sada sebe udaljila od osvajanja prvog mesta u ligaškom delu sezone i prednosti domaćeg terena kroz plej-of.

Ono što je jedino pozitivno jeste trijumf na startu Evolige protiv Pariza u gostima, a prilika da se nastavi sa pobedama u elitnom evropskom takmičenju biće u sredu, kada u "Beogradsku arenu" stiže Baskonija.

Iako je trener Janis Sferopulos imao "bezrezervnu" podršku posle osvajanja svih domaćih trofeja i osam uzastopnih pobeda protiv "večitog" rivala Partizana, Grk bi mogao da nađe u problemu.

Iskustvo iz prethodnih sezona govori nam da je uprava crveno-belih na čelu sa doskorašnjim predsednikom Nebojšom Čovićem brzo "sekla" i nije se libila da promeni trenera već na početku sezonu, ukoliko proceni da stvari nisu krenule željenim tokom.

Zbog toga bi sreda mogla biti prekretnica za Sferopulosa. Pobeda protiv Baskonije u "Areni" dala bi vetar u leđa njemu i ekipi, te znatno popravila utisak posle razočaravajuće partije i poraza u Splitu.

Jasno je da Grk još uvek nije "sklopio kockice", a još jasnije da ima trenersko znanje da to učini. Da li će Zvezdini čelnici imati strpljenja ukoliko se to ne desi u ekspresnom roku ostaje da vidimo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke