Da li će Realova veličina biti Hezonjin problem?

Autor: Darko Mitrović
subota 30.07.2022.
16:34
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Hrvatski trener odlično poznaje stvari u Realu.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Ovo leto nam je donelo brojne spektakularne košarkaške transfere, a jedan od njih je i prelazak hrvatskog reprezentativca Marija Hezonje u madridski Real.

Navijači Partizana su ga priželjkivali u crno-belom dresu, ali Hezonja je izabrao kraljevski klub, iako je kao mlad igrač bio član Barselone.

Ali, sada se postavlja pitanje da li će Hezonja u Realu uspeti da opravda očekivanja i izbori se za značajnu minutažu. Na tu temu je, između ostalog, za zagrebačke ''Sportske novosti'' govorio hrvatski trener Žan Tabak koji je svojevremeno bio u stručnom štabu Pabla Lasa, u periodu od 2013. i 2015. i iz tog perioda može se pohvaliti i tutulom evropskog prvaka sa Realom.

On je i dalje odlično upoznat sa situacijom u Realu, pa je zanimljiva njegova procena Hezonjinih mogućnosti u velikanu iz Madrida.

''Hezonja je jako talentovan igrač koji je na jednom nivou nižem nego što je nivo Real Madrida. Dosad je pokazao veličinu svojih kvaliteta i talenta, međutim igrati za Real Madrid nije isto što i igrati za druge klubove.

Hezonja ima kvalitet, ima ono što je potrebno da bi bio uspešan na tom nivou, ali isto tako se mora poklopiti puno stvari da bi imao uspešnu sezonu, što ne zavisi samo od njega.

On će morati da se prilagodi igri u jednom sistemu gde on nije prva opcija i nije jedina opcija. To je, znači, ta veličina Real Madrida. Klub ima puno igrača koji imaju težinu, koji imaju kvalitet, a svaki se mora uklopiti u to'', konstatovao je Tabak.

Real je trenutno treći favorit za osvajanje Evrolige u sezoni 2022/23, iza Efesa i Barselone, a kvota u AdmiralBet-u da će kraljevski klub osvojiti evropsku titulu iznosi 4.50.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke