Da li je Bobi ostao bez "vize" za Rio?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.06.2016.
22:23
Izvor: Sportske.net

Selektor Aleksandar Đorđević izjavio je da će samo oni koji budu igrali kvalifikacije za OI moći da putuju u Rio, pa se sada postavlja pitanje da li je Bobi zbog svoje odluke ostao bez olimpijske "vize".

FIBA/Ciamillo-Castoria/Marchi
FIBA/Ciamillo-Castoria/Marchi

Povezane vesti

Sudeći na osnovu izjave Bobana Marjanovića, odluka o izostanku sa kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre donesena je od strane igrača i ljudi koji zastupaju njegove interese.

Dosadašnji centar San Antonio Sparsa Boban Marjanović neće igrati za Srbiju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru o čemu ste mogli da čitate OVDE!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Telekom oglasio se tim povodom, a utisak je da je Boban Marjanović sam doneo odluku od "otkazu" zbog straha od eventualne povrede.

"Želim da igram za Srbiju na Olimpijskim igrama, to je jedan od mojih snova i voleo bih da to svima bude jasno. Međutim, okolnosti su takve da ugovor u NBA ne mogu da potpišem pre 6. jula i dok ne rešim svoj status nisam u mogućnosti da se stavim na raspolaganje selektoru Đorđeviću" rekao je Marjanović.

Vođen iskustvom od pre godinu dana, Boban Marjanović je odlučio da ne rizikuje jer bi bilo kakva povreda mogla direktno da utiče na njegovu klupsku karijeru.

"Čim budem rešio sve formalnosti oko ugovora otkloniće se i sve prepreke da budem deo nacionalnog tima. NBA karijera za mene predstavlja vrhunac u poslu kojim se bavim i od kojeg živim. Dok ne potpišem ugovor i dok postoji dilema u kom pravcu ide dalje moja profesionalna karijera, ne mogu da budem fokusiran na teren i igru. Mislim da je to pošteno reći i priznati koliko god bilo teško" istakao je Marjanović.

Srpski internacionalac obavestio je selektora Đorđevića o svojoj odluci, a kako je Marjanović sam prelomio i odlučio da ne igra u Beogradu, ostaje pitanje da li će za njega biti mesta u Rio de Žaneiru.

Selektor Saša Đorđević lani je rekao da samo oni koji budu igrali u Beogradu konkurišu za mesto na Olimpijskim igrama, pa sada treba videti kako će Sale protumačiti Bobijevu odluku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
chaki
Wednesday, 15.06.2016
13:05

Boljeg nemamo za centra,a vi pricajte sta hocete...igracina

avatar
Љута Крајина
Wednesday, 15.06.2016
16:31

Јокић је за њега измислио кошарку.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 15.06.2016
10:32

Bogami, jeste. Da (mu) je samo SAS pravio problem, moglo bi da se razmisli o tome da ga Sale povede, ovako je Bobi sam sebe izbacio, ocigledno je da mu bas i nije stalo do drzavnog tima koliko smo mi verovatno mislili. Velika steta...

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 15.06.2016
09:27

Posteno od Bobija, nema mu se sta zamjeriti, ali posteno ce biti i od Saleta ako povede samo one igrace koji (eventualno) izbore plasman za Rio.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 15.06.2016
11:23

Kako mu se nema sta zameriti?

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 15.06.2016
15:59

Dobro, to je vec nesto drugo, a ima da mu se zameri sto mu je klub bitniji:-/

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 15.06.2016
13:09

Kako da mu zamjerim kad je lijepo rekao u cemu je stvar? Ugovor mu je vazniji od reprezentacije, to po meni nikako nije ok, ali kad neko posteno kaze sta je u pitanju, onda je prica zavrsena. Nisam zamjerio ni Novici kad je onomad nakon tek zalijecene povrede odbio da igra za Srbiju. Njihovo je pravo da biraju, ali i da se nose sa posljedicama. Bobi sada ne moze ocekivati da ga Sale zove na OI, a i ubuduce.

avatar
prike
Wednesday, 15.06.2016
09:10

Онда то важи и за Бјелицу?

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 15.06.2016
13:10

Ako je povrijedjen, onda je to druga stvar. Tako bi bar trebalo biti...

avatar
Zerar Depardje
Wednesday, 15.06.2016
08:03

Ljdi ne glupirajte se,covek hoce da igra ali mora da zavrsi obaveze u klubu jer od toga zivi.Sale ne moze da shvati da to nije ko nekad i da mora da pravi kompromise.Sad ako Bjelica ne igra zbog povrede znaci i njega ce otkaciti i znas kad ce opet da se jave selektoru...

avatar
Poznavalac
Wednesday, 15.06.2016
07:32

Ne treba nam takav igrac,neka ga tamo u americi i neka igra po 5minuta u proseku..

avatar
Isnogood
Wednesday, 15.06.2016
06:57

Tamo ga tretiraju kao maskotu u timu, a njemu je to vrhunac karijere... U Evropi bi bio Bog, imao bi cak i vecu platu, a da ne govorim o tome da mu niko ne bi smeo da brani da nastupa za reprezentaciju. Nije mi jasno zasto toliko jure da odu NBA po svaku cenu. Teodosic je po tom pitanju za respekt. Svake pripreme prodje sa reprezentacijom u kakvom god da je stanju. Sigurno bi njemu bilo lakse da povredjen i posle teske sezone ode na odmor, a pogotovo da ne rizikuje jos goru povredu. Cim je zaradio malo para ulozio ih je u skolu za decu i nije zinuo za parama.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 16.06.2016
13:45

I Tripković je odličan primer, bavi se poljeprivredom.

avatar
kizito
Wednesday, 15.06.2016
05:55

Ako nece da igra-ne mora.Bolje stojimo nego prosle godine sa igracima na petici.Jokic,Raduljica a moze i Macvan da pokrije.Ko zna zasto je ovo dobro? Bitno je da se Bjelica oporavi.

avatar
Dexa
Wednesday, 15.06.2016
00:39

Ne se.ite bre svi moealisti, sto pijete pivo i jedete pizzu, dok oni natapaju dres znojem !nDa li bi iko od vas na njegovom mestu igrao, ali REALNO kad sagledate ?!nA sto se tice uklapanja, kao i polemisati- da li Messi moze naknadno da se uklopi u Argentinu.

avatar
Wednesday, 15.06.2016
11:52

Prvi put da neko upoređuje Bobija i Mesija.. Zanimljivo..

avatar
Gigi Datome
Tuesday, 14.06.2016
23:58

Pa to znaci da onda ni Bjelica nece da igra? Strec cetvorka i dodatni kreator iz driblinga? Da ne pominjem koliko su bitni njegovi ostali kvaliteti za nas tim. Pogazice Djordjevic to sto je rekao, a Boban..on prvo nije kompatibilan sa Teom, a Teo je Bog i batina u nasoj ekipi. Tako da, ako moze, neka ide za nekih 15 min. po tekmi, bio bi koristan, ako ne, takvi centri i ovako izumiru, treba se polako navikavati na smallball.

avatar
sashki
Tuesday, 14.06.2016
23:33

Boji se da ce se povrediti u tih 10 dana. E moj bobi voleo bih da gresim al ti ces sutra uzeti americko drzavljanstvo i preselices se tamo.ja mislim da tebe bukvalno boli ona stvar za srbiju. Udarili mu dolari o glavu

avatar
Steffi
Tuesday, 14.06.2016
23:09

Bravo Sale! Vidis da je igracima u NBA bitan samo klub, ovi za SAD sto treba da igraju otkazuju polako, umisljen narod, sta Bobi hoce da sve na gotovo? Da mu drugi obezbede vizu i on se tako pojavi? Vodi onog ko ce da pogine za svoju zemlju pa makar i ne bio dovoljno kvalitetan!

avatar
mosala1983
Tuesday, 14.06.2016
22:37

Djordjevicu ne budi licemer. Bobi MORA U RIO. Ranijih godina si ga neopravdano izostavljao. Sad Bobi opravdano ne moze da igra. Treba nam u Riu u suprotnom slabe su nam sanse a tvoja epizoda ce biti krajnje neuspesna.

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 14.06.2016
23:06

A uigranost? Misliš da će ona sama doći na tih 5-6 utakmica u Riu? Bobi koliko je nezgodan za protivnika, toliko je ''nezgodan'' i za svoju ekipu, jer momak takvih dimenzija, karakteristika i mogućnosti apsolutno zahteva sasvim nov pristup - kako napada, tako i timske odbrane. Nije tu problem moralisanja, ili dokaz koliko je Đorđević zlopamtilo, već su glavni razlozi taktičke i ''hemijske'' prirode. Verujem da će se Bjelica naćina konačnom spisku čak i ako ga povreda odvoji od kvalifikacija, jer je on sa timom već jako dugo, što će reći da poznaje svaku akciju, način odbrane, zna se u dušu sa ostalim glavnim igračima... što se za Bobija ništa ne može reći.

avatar
mosala1983
Wednesday, 15.06.2016
00:54

Hvala ti treneru sto si mi objasnio sad cu bolje da spavam kad znam da je u pitanju hemija ekipa. Zar ne bese ono Novicki svake godine poslednji dolazio na pripreme bukvalno pred takmicenje I u cemu je bio problem. Jedan je Bobi sa hemijom ili bez. Bas bih voleo da ode ekipa puna hemije bez Bobija naravno da se vidi kakav je trener Djordjevic. Mislim da je Armani I Pao bio dovoljan dokaz o njegovim sposobnostima. Dosta glupiranja I ni slucajno bez Bobija jer si tamo puko. Olimpijada je to nije seosko takmicenje I Djinobili cak igra. Mislite o tome. PRAVDA ZA BOBIJA.

avatar
stevanstevan
Tuesday, 14.06.2016
23:13

Jel vidis Amara sta je napisao? Bobi nece da igra, cak sam i misljenja da se za proslo prvenstvo licno dogovorio sa celnicima SA da ne ide, jer ko nam garantuje da to nije tako.. koliko ja znam Greg cak i misli da je bolje za njegove igrace da igraju za reprezentacije, a sad kao fazon ne da samo njemu

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 14.06.2016
22:26

Koliko god da volim Bobija , cini mi se da nije zagrizen da igra za Srbiju .