Da li je Partizan trebalo da tuži Bertomeua?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.04.2021.
19:36
Izvor: 24sedam.rs

Proslavljeni košarkaš ponovo podsetio na svoj prošlogodišnji predlog.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Ovih dana svedoci smo neuspelog pokušaja da najmoćniji evropski fudbalski klubovi formiraju svoje takmičenje, evropsku Superligu, na koju UEFA ne bi imala uticaja.

Fudbalska javnost širom Starog kontinenta je ustala protiv ove ideje i samo dan posle ozvaničenja Superlige, klubovi osnivači su počeli da iz nje izlaze.

Našeg nekadašnjeg košarkaša, legendu Partizana Gorana Grbovića, sve ovo je podsetilo na sličan pokušaj u košarci, prilikom formiranja Evrolige, ali za razliku od fudbalskih moćnika Pereza, Anjelija i ostalih, Đordi Bertomeu je uspeo da ostvari svoju nameru i izigra FIBA.

''Za razliku od fudbala, gde su nacionalni savezi sa UEFA na čelu, pa i navijači, stali u odbranu interesa državnih liga, košarkaški klubovi su odlučili da slepo prate interese Bertomeua i nekoliko privatnika koji su napravili svoje takmičenje. Posle gotovo dve decenije od stvaranja mutanta koji se zove Evroliga, došli smo do toga da nacionalne lige nikog ne interesuju. Izložene su daljem propadanju, a to se najbolje vidi po tome da se niko nije nasekirao što postoje priče o nameštanju rezultata. Jednostavno, kad nema brige za dešavanja u ovim ligama, devastacija će se razvijati do potpunog odumiranja košarke u Srbiji'', istakao je Grbović u razgovoru za ''24sedam''.

Ono zbog čega je još više besan na Bertomeua jeste njegova prošlogodišnja odluka da zbog pandemije prekine takmičenja u Evroligi i Evrokupu, čime je Partizan pretrpeo veliku štetu.

''Prošle godine u ovo vreme predlagao sam da se Bertomeu tuži, jer nije želeo da se do kraja odigraju utakmice u Evrokupu i Evroligi. Šta ga je sprečavalo? Nedostatak novca, da ne bude u minusu ako se igraju sve utakmice? Ko će Partizanu da nadoknadi uloženo u ekipu i to što mu je onemogućeno da ulaganja revalorizuje rezultatima na terenu?! Ja sam još pre deset i više godina video kuda plovi taj brod. Zamislite samo da, recimo, Partizan odlazi na F4 u Pariz, a licencu za Evroligu Bartomeu poklanja poljskom Prokomu! Gde je sad taj Prokom?'', upitao je Grbović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke