Da li se Erik Grin večeras preporučio Željku za novu saradnju? ''Odlično ga poznajem, bio je moj igrač''

Autor: Darko Mitrović
petak 21.04.2023.
22:22
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija američkog beka umalo je koštala crno-bele prvog mesta.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je večeras posle velike borbe u ''Morači'' savladao domaću Budućnost sa 83:82, a najzaslužniji što je Budućnost posle dvocifrenog minusa iz prvog poluvremena došla u situaciju da savlada velikog favorita bio je iskusni Amerikanac Erik Grin.

On je u prvom poluvremenu imao samo šest postignutih poena, a u nastavku je ubacio još 25. Dakle, ukupno 31 poen za blizu 34 minuta u igri, uz 5/6 za dva, 5/10 za tri poena i 6/7 sa linije penala. Imao je i tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu i ostvario indeks korisnosti 34.

Erik Grin je u sezoni 2018/19 nastupao za Fenerbahče, gde ga je sa klupe vodio sadašnji trener Partizana Željko Obradović, koji je posle meča na pres konferenciji prokomentarisao večerašnju Grinovu partiju.

''Čestitam igračima što smo završili sezonu na prvom mestu pred plej-of i ispunili veliki cilj koji je bio ispred nas. Znali smo da će biti teška utakmica nakon promene trenera i svega što se dešavalo. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, kontrolisali utakmicu, ali smo bili najdekoncentrisaniji kad smo imali najveću razliku.

Budućnost se vraćala veoma teškim šutevima koje je ubacivao Grin.

Odlično ga poznajem, jer je bio moj igrač, ali ako ti neko da 31 poen, a ima dve asistencije, jasno je da smo slabo branili njegovu igru 1 na 1.

Mada, u pojedinim trenucima je pogađao veoma teške šuteve preko ruke”, rekao je Obradović.

Možda je Grin večeras imao i dodatni motiv da se ponovo nametne najtrofejnijem evropskom treneru, pa će biti zanimljivo videti gde će ovaj 31-godišnji košarkaš igrati sledeće sezone.

A posle pohvala na Grinov račun, Obradović je, razumljivo, imao i primedbi na igru svog tima koji je imao 14 poena prednosti krajem prvog poluvremena, a kasnije je na ulasku u sam finiš meča prokockao i sedam poena viška.

''Ekipa koja pretenduje da nešto napravi do kraja sezone ne može sebi da dozvoli da na sedam razlike primi trojku, pa proda loptu i napravi nesportski faul. I onda da na četiri razlike primimo koš i faul. Na kraju je jedan penal odlučio.

Normalno je da čestitam Budućnosti na svemu što je pokazala večeras i želim joj sve najbolje u plej-ofu. I normalno, kao i uvek, hvala podgoričkoj publici na toplom dočeku”, poručio je Obradović, uz napomenu da će igrači sjutra, čim slete u Beograd, pravo u dvoranu na trening.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke