Da li ste primetili - Dejan Radonjić ozbiljno pogrešio ili ipak nije?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.12.2021.
14:40
Izvor: Sportske.net

Da li je očekivao ovako nešto?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su šest pobeda na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima i zrače optimizmom u poslednje vreme računajući sve frontove.

Zdravstveni problemi koče ekipu, a poslednja povreda u nizu dogodila se Dejanu Davidovcu u duelu sa Bajernom kada je doživeo distorziju zgloba desne noge zbog čega će, usled zgusnutog rasporeda, propustiti dobar deo utakmica. Manje poteškoće osetio je i Ognjen Dobrić, ali on bi uskoro mogao da bude potpuno spreman.

Odličnu partiju Crvena zvezda je pružila protiv Barselone u Beogradu i da je bilo nešto više koncentracije, pobeda bi bila tu. Protiv Bajerna je, izuzev skoka u odbrani, sve bilo na svom mestu i nakon utakmice vladala je dobra atmosfera o čemu svedoči i konferencija za medije Dejana Radonjića.

On je posle tog susreta rešio da najavi naredni duel u AdmiralBet ABA ligi koji je njegov tim trebalo da odigra sa Borcem iz Čačka takođe u Beogradu. Kazao je kako očekuje loš odgovor njegovog tima zbog ritma u kojem se nalaze.

"Ja očekujem opet lošu utakmicu. Potrudićemo se da igramo što bolje da bismo pobedili, to je ideja. Analizirajući neke situacije dolazi se do komparacija koje bi mogle ovu situaciju da opišu malo drugačije zbog velikog broja povreda. Trudimo se da igramo, da izvlačimo maksimum… Mi moramo da se trudimo da sa što manje poraza završimo ABA ligu, i da onda kad bude najvažnije budemo pravi'', kazao je Radonjić prošlog četvrtka.

Ishod toga? Pa... Crvena zvezda je "oduvala" Borac sa 47 poena razlike (109:62) uz ubačenih 18 trojki i 62 primljena poena. Sve to bez Nikole Kalinića, Dejana Davidovca, Ognjena Dobrića i praktično Luke Mitrovića koji je igrao svega četiri minuta.

Da li su to igrači Crvene zvezde rešili da razuvere svog trenera ili je on izborom reči protiv Bajerna želeo da ih motiviše, destabilizuje protivnika ili nešto četvrto, pitanje je hoćemo li saznati. Ali, činjenica je da je ovo bio najbolji mogući odgovor ekipe posle napornog meča u Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke