Da li su sudije oduzele Zvezdi titulu 2009? ''Ako sam to rekao, onda je istina''

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.05.2021.
23:21
Izvor: Novosti.rs

Proslavljeni stručnjak napravio je zanimljiv osvrt na dosadašnju karijeru.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Posle odlaska iz Barselone, nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima Svetislav Pešić je i dalje bez angažmana, a u opširnom intervjuu za ''Novosti'' otkrio je i da se već oseća kao da je u penziji i da nema nekih velikih ambicija kada je u pitanju preuzimanje nekog velikog kluba.

Ipak, možda se i predomisli, kao što je to jednom već učinio.

''Kada sam sa Barselonom 2019. osvojio Kup kralja, zove me brat da mi čestita: 'Ajde, sad je dosta, idi u penziju'. Ja mu kažem: 'Pa ja sam već pet godina u penziji'. Ni pre poziva da se vratim u Barselonu nije mi nedostajala košarka sa aspekta trenerskog posla.

Tako je i sada. Ali, taman kad dođem u tu fazu, neko me pozove i ubaci rovca u glavu. Drži me neko vreme, pa pusti. Jednog dana moraš da presečeš, tako da bih voleo da me više ne uznemiravaju. Ja sam u penziji'', poručuje 71-godišnji Pešić.

Često se u prethodnom periodu spekulisalo i o njegovom povratku u neki od domaćih klubova. Svojevremeno je radio i u Partizanu i u Crvenoj zvezdi, a kada je u pitanju njegov pretposlednji angažman u Zvezdi, u sezoni 2008/09, i dalje veruje da su crveno-beli tada zaslužili više.

Na podsećanje da je svojevremeno krivce video u sudijama, ni danas ne bi rekao nešto bitno drugačije. Ipak, iskoristio je priliku i da uputi jednu zamerku crveno-belima.

''Ako sam to rekao, onda je istina. Tih godina se dešavalo dosta nelogičnih stvari. Nadam se da se Čović neće naljutiti, ali ja sam ponosan na to šta sam uradio za Zvezdu. Mislim da u svemu što je kasnije postigla, u organizaciji i rezultatima, ima makar malo mog doprinosa. Da kažem to ja, kad već oni nisu'', zaključio je Pešić.

Inače, kada je u pitanju sezona 2008/09, Partizan je u finalu plej-ofa savladao Zvezdu sa 3:2 u pobedama, a odlučujući meč crno-beli su dobili sa 73:61.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Wednesday, 05.05.2021
16:54

Колико бих опет волео да га видим на нашој клупи. Али тешко ће се то десити.