Da li su Zvezdi i Partizanu potrebna pojačanja i zašto ih sada (ne) treba dovoditi?

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.11.2021.
16:43
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Nekadašnji as izneo svoje mišljenje na ovu temu.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Bivši košarkaš Partizana, Efesa nekoliko NBA klubova Predrag Drobnjak bio je gost emisije ''U obruču'' na TV Arena sporti tom prilikom je komentarisao aktuelna dešavanja, između ostalog i u Partizanu, i u Crvenoj zvezdi.

I jedni i drugi su letos napravili dosta kadrovskih promena, pogotovo Partizan posle povratka Željka Obradovića na mesto trenera crno-belih, ali navijači oba kluba i dalje iščekuju još neko pojačanje na pojedinim deficitarnim pozicijama. Drobnjak ima zanimljiv stav na tu temu, uz objašnjenje zašto treba biti veoma obazriv prilikom dovođenja novih igrača u toku sezone.

''Ne mogu da kažem da li su Partizanu i Zvezdi potrebna pojačanja. Ja sam izuzetan protivnik doselekcije, ukoliko nije veliki problem sa povredama. Nijedna ekipa koja je pravila velike rezultate nije pravila doselekcije. U 90 posto slučajeva igrači koji su naknadno dovedeni ništa ne donesu ekipi, već čak stvore nesigurnost u igračima koji su već bili tu'', izjavio je Drobnjak.

Partizan za sada dominira i u AdmiralBet ABA ligi, i u Evrokupu, ali Drobnjak skreće pažnju i da su crno-beli imali veoma povoljan raspored od početka sezone.

''Imaju sjajan način igre koji je baziran na jakom pritisku i dobroj odbrani. Ali, moramo biti realni, da je neko pitao Partizan na početku za raspored, ne bi mogli da naprave bolji od ovoga. Sa druge strane, to je potpuno novi Partizan u odnosu na prošlu godinu. Ljudi iz kluba su mislili da je ekipa dovoljno kvalitetna za ulazak u Evroligu, a onda Željko Obradović i promeni ceo tim. Tako stradaju treneri, jer mu se daju igrači koji nisu kadri, a uprava misli da jesu i onda je nemoguće udovoljiti očekivanjima'', objašnjava Drobnjak i dodaje da je oduševljen igrama Alena Smailagića.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, prokomentarisao je stil igre koji forsiraju crveno-beli pod vođstvom trenera Dejana Radonjića.

''On ima taj stil agresivne igre i razmišlja na način 'napravićemo deset faulova, nek sudija ne svira tri, mi smo na dobitku' i on zna da je tako. Taj model je dosta odomaćen u nekoliko timova u ligi, Zvezda, Budućnost, ali i Partizan s vremena na vreme, pa tako i dolazi do neslaganja po pitanju kriterijuma suđenja. Iz tog momenta jake i čvrste igre se traži šansa do lakih poena iz kontranapada'', ocenio je Drobnjak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke