Da li Željko manje veruje Aleksi Avramoviću?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 16.11.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

Činjenica je da igra slabije...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle utakmice protiv Crvene zvezde, Aleksa Avramović nije odigrao onako kako se od njega očekuje kao jednog od lidera ovog tima.

Umor (praktično bez odmora čitavo leto), manjak navike da dosta toga zaista zavisi od njega i podatak da više nije iznenađenje za protivnika, ili nešto treće, na stručnom štabu Partizana je da analizira i da popravi, ali je činjenica da igra dosta slabije posle dva večita derbija. 

Zapravo, na tri utakmice u Evroligi posle derbija Avramović je zabeležio manje poena (protiv Zvezde 14, protiv Baskonije, Fenera i Bajerna sve ukupno 12).

Ne samo to, Željko Obradović sada više veruje Ognjenu Jaramazu koji je više na parketu, koji odrađuje dobar posao, pa je u poslednje dve utakmice igrao duže od Alekse, iako Avramović nije imao probleme sa ličnim greškama. 

Neće ga ni šut, u ove tri utakmice je pogodio samo jednu trojku iz osam pokušaja, a i sezonski prosek mu je pao na 22.7% što je slabo za beka poput njega, a niko ne želi da se navikava na kadrove u kojima Aleksa ima kiseo osmeh i koji su sve češći u TV prenosima. 

Avramovića nije bilo ni u nekim bitnijim završnicama posle te utakmice protiv Crvene zvezde, pa je konstatacija iz naslova, čini nam se, na mestu. 

Naravno, daleko od toga da je on razlog poraza Partizana, glavni razlog je slaba igra u odbrani gde ima još dosta da se radi kako bi se crno-beli vratili na pobedničke staze i kako bi tamo sledeće kalendarske godine dostigli onaj nivo od prošle sezone kada su blistali od sredine decembra, što bi moglo da bude dovoljno makar za plej-in. 

Povratkom Pantera na teren koji se očekuje uskoro, Aleksa Avramović bi mogao dodatno da izgubi minute ukoliko nastavi sa ovakvim igrama, ali svi verujemo u njegov energični povratak onim pravim igrama na koje smo navikli...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak