Da, moguće je - Majk Džejms u ljubavi sa trenerom: "Obradović nas je spasio!"

Autor: Nemanja Janošev
petak 28.01.2022.
23:24
Izvor: Sportske.net

Nije mu bilo lepo kod Mitrovića, a sad uživa.

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Američki košarkaš i najbolji igrač Monaka Majk Džejms pohvalio je potez rukovodstva ovog kluba na dovođenju srpskog stratega Saše Obradovića.

Obradović je u Monako stigao krajem prošle godine i preporodio ih posle izvesnog vremena. Srpski stručnjak je zamenio Zvezdana Mitrovića koji je sa Monakom osvojio Evrokup prošle sezone, ali u ovoj kampanji nije išlo toliko dobro, a bio je i u brojnim prepiranjima sa prvom zvezdom tima Majkom Džejmsom.

Temeperamentni Amerikanac se je iz CSKA otišao upravo zbog svađe sa trenerom Dimitrisom Itudisom, a posle kraćeg boravaka u Bruklin Netsima, vratio se u Monako gde je nastavio po starom. Ni kod Obradovića nekada ne može da se obuzda, ali je situacija, kako priznaje, mnogo bolja.

"Sašin pristup i način na koji vodi tim, kao i promene koje je načinio - spasile su naš tim. Način na koji smo igrali ranije, kao i atmosfera, nisu bile dobre", rekao je Džejms u razgovoru za "Ekip" i potom detaljnije pojasnio:

"Sada mnogo više koristimo naše jače strane. Imam lopu više u svojim rukama, hranimo Donatasa Monteijunasa na niskom postu, Dvejn Bejkon dobija loptu na pozicijama na kojima voli. Prošli trener (Mitrović) nije posvećivao toliko pažnje detaljima".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke