Da Partizan bude avangarda! Ovo je koncept tima za sledeću sezonu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.06.2021.
17:38
Izvor: Sportske.net

Legendarni trener objasnio u kom pravcu će razmišljati kada je u pitanju formiranje novog tima.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan je danas promovisao najboljeg trenera u Evropi koji se vratio na klupu crno-belih posle 28 godina, a ono što sada zanima navijače jeste formiranje tima za sledeću sezonu i koja pojačanja bi Željko Obradović, u saradnji sa Zoranom Savićem mogao da angažuje.

''Želimo da napravimo ekipu u skladu sa tim da Partizan bude avangarda u evropskoj košarci. Najsrećniji bih bio da u našem timu bude dvanaest domaćih igrača, videćemo koliko je to realno. Dobio sam od Zorana informacije oko statusa nekih igrača, treba da vidimo ko od njih zadovoljava neke kriterijume, da vidimo i neke iskusnije... dosta pitanja ima, o svemu razmišljamo i tražićemo odgovore.

Možda da pitam navijače ko su njihovi miljenici, pa da zovem njih stotinak. Šalu na stranu, razumišljaćemo o svim igračima za koje mislimo da je realno da nose drres Partizana. Svestan sam da sam došao u klub koji ima svoje limite i nemam nikakav problem sa tim'', istakao je Obradović.

U medijima se prethodnih nedelja pominjao i Jan Veseli, kao i Leo Vesterman, Vladimir Micov...

''Veseli ima ugovor sa Fenerbahčeom. Micov je nedavno izašao iz ugovora, nemam  pojma koliki je njegov ugovor, proverićemo i razgovaraćemo. Vesterman isto. Izašao je iz ugovora sa Barselonom i razgovaraćemo. Ali ne mogu da dovedem igrača, a da se posle toga skinemo Zoran i ja da igramo. Tim se pravi sa balansom, sa normalnim odnosima, sa tim da izlaze na teren i da budu svesni da su kvalitet da su tim. Ne možemo da jednog platimo toliko i toliko, a da drugi igraju za semenke. Imaćete informacije'', poručio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke