Da, Real je mnogo bolja opcija - Barsa slavila u "El Klasiku"!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 16.04.2023.
20:34
Izvor: Sportske.net

Džanan Musa je bio ubedljivo najbolji igrač gostiju večeras.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Košarkaši Barselone slavili su u španskom "El Klasiku" protiv Real Madrida sa 97:82 (17:24, 30:22, 31:17, 19:19) u meču 27. kola ACB lige.

Katalonci su u večerašnjoj utakmici pokazali da su trenutno kvalitetniji tim od Reala, tako da možemo reći da je Partizanu "zapala" bolja španska opcija u plej-ofu Evrolige.

Najbolji igrač na utakmici bio je Nikola Mirotić sa 23 poena, pored njega u pobedničkoj ekipi istakli su se Tomaš Satoranski sa 18, Nikolo Laprovitola ubacio je 14, dok je srpski reprezentativac Nikola Kalinić ubaciop šest poena i imao sedam skokova.

Najefikasniji u Realu bio je Džanan Musa sa 23 poena, 19 je ubacio Geršon Jabusele.

Nakon ove pobede Barselona je postala lider ACB lige sa skorom 22-5, dok je Real na trećem mestu sa porazom više.

Počeo je "kraljevski" klub bolje veliki derbi, blistao je u prvoj četvrtini Mario Hezonja, a Real posle prvih 10 minuta vodio sa 24:17.

Održavali su gosti stećenu prednost u većem delu druge četvrtine, ali je Barsa serijom 7:0 preokrenula i stigla do vođstva (42:40).

Presudila je treća četvrtina koju su Katalonci rešili u svoju korist sa 31:17, a u njoj su blistali Mirtoić i Laprovitola, a imali su i pomoć Šanlija.

Uspeo je Real da se vrati u utakmicu na početku poslednje deonice, napravi seriju 9:0 predvođen raspoloženim Jabuseleom i Musom, stigao je Real na "-4" (78:74), ali je ubrzo visoki Tavares zaradio petu ličnu grešku, a Barsa bez njegove pretnje lako vratila veliku prednost i ubedljivo slavila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke