Da se zna ko je lider Evrolige! Barsa bolja od Reala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.03.2021.
23:05
Izvor: Sportske.net

Madriđani pružili odlilčan otpor, ali lider je večeras bio nesalomiv.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Utakmica večeri u Evroligi večeras je bio duel španskih velikana, Reala i Barselone u Madridu, a pobedu je posle velike borbe izborila Barsa rezultatom 81:76.

Barselona je odlično započela meč, povela sa 7:0, pa 10:3 i rezultatsku prednost je konstantno održavala do kraja poluvremena koje je dobila rezultatom 41:38.

U nastavku je Real pružio jači otpor, uspeo je nekoliko puta da povede, bilo je 63:59 za domaće početkom poslednjeg kvartala, nešto kasnije i 69:68, ali Katalonci ponovo stiču blagu prednost koju su do kraja uspeli da zadrže.

Pjer Oriola je sa 18 poena i šest skokova predvodio Barsu do pobede, a Mirotić se zaustavio na 13 poena i po pet skokova i asistencija. U Realu 17 poena Gabrijela Deka, a Tavares je upisao 16, uz 11 skokova.

Ranije večeras, Alba je kao gost uspela da savlada Asvel u Vilerbanu rezultatom 95:89. Nemački tim je do trijumfa stigao preokretom u drugom poluvremenu, tokom kojeg je Alba bila napadački veoma raspoložena i upisala čak 52 poena u tom periodu, što joj je uz bolju igru i u odbrani donelo jedanaesti trijumf u sezoni.

Pejton SIva je sa 21 poenom bio najefikasniji u Albi, a pratio ga je Fontekio sa 19 poena. Kod domaćih najefikasniji Jabusel sa 20 postignutih poena.

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke