Da se zna ko je MVP - Jokić i drugovi deklasirali Janisov Milvoki!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.03.2023.
08:19
Izvor: Sportske.net

Sjajno drugo poluvreme Nagetsa, predvođenih MVP-jem NBA lige.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Centralni događaj noćašnjeg programa u NBA ligi bio je duel između Denver Nagetsa i Milvoki Baksa, a domaći tim je rešio meč u svoju korist sa ubedljivih 129:106.

Denver se tako još više učvrstio na prvom mestu Zapadne konferencije i upisao 50. pobedu u sezoni, dok je Milvoki prekinuo seriju od tri uzastopne pobede, ali će ostati liderr Istoka, sa dve pobede više od Boston Seltiksa.

Naš Nikola Jokić ovoga puta nije stigao do tripl-dabl učinka, ali to ne znači da nije imao izvanredan učinak. Srpski centar je meč završio sa 31 poenom, 11 asistencija i šest skokova i bio je najzaslužniji za ovako ubedljiv trijumf Nagetsa. 

Nije mu najbolje išao šut za tri poena (1/6), ali je to nadomestio odličnim procentom za dva poena - pogodio je 9 od 14 šuteva.

Uz njega, odličan je bio i Džamal Marej sa 26 poena, šest skokova i devet asistencija, a Porter je upisao 19 poena.

Prva zvezda Milvokija Janis Adetokumbo se zaustavio na 31 poenom, upisao je i devet skokova i četiri asistencije, dok su Alen, Lopez i Midlton imali po 13 postignutih poena.

Tokom prvog poluvremena se vodila uglavnom ravnopravna borba, mada je od sredine drugog kvartala Milvoki uspeo da stekne deset poena prednosti kada Jokić nije bio u igri. Međutim, nastavak meča je u potpunosti pripao Nagetsima, koji su i trećem kvartalu prelomili meč u svoju korist i taj deo igre dobili sa 34:19. U sličnom ritmu su nastavili i u poslednjoj četvrtini i na kraju došli do ubedljive pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke