Dabl-dabl Milutinova nedovoljan, Beron"utišao" Moskvu!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 30.05.2022.
21:20
Izvor: Sportske.net

Ništa od titule za CSKA.

Djordje Kostic / STARSPORT
Djordje Kostic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Zenita savladali su CSKA u Moskvi rezultatom 97:95, i tako smanjili na 3-2 u finalnoj seriji prvenstva Rusije.

Moskovljani su imali prvu meč loptu da odbrane titulu prvaka Rusije, ali je Zenit uspeo da seriju vrati u Sankt Peterburg.

Domaći su bolje započeli utakmic i bili veoma efikasni u prvoj četvrtini koju su završili sa 29 postignutih poena i dvocifrenom razlikom (29:19).

Uspela je ekipa Zenita koju sa klupe predvodi Španac Ćavi Paskval da smanji razliku u drugoj deonici i na veliki odmor ode sa samo poenom minusa (45:44).

Zenit je na startu treće četvrtine stigao do prve prednosti na utakmici (45:46), a ubrzo i do prve osetnije prednosti (49:55). Sjajno su gosti iz Sank Peterburga finiširali treću deonici i stigli do maksmilanih +8 (63:70).

Nastavili su gosti da povećavaju razliku i na početku poslednje četvrtine poveli sa 11 poena razlike (68:79). Uspeo je prvak Rusije da se vrati u rezultatski egal na četiri minuta pre kraja meča (86:86), ipak, u neizsvesnoj završnici bolje su se snašli gosti i poenima Mikija i Pojtresa stigli do brejka za opstanak u finalnoj seriji.

Najbolji igrač na meču bio je Bili Beron sa 21 poenom, Džordan Lojd ubacio je 14 poena. U ekipi CSKA najefikasniji bio je Aleksej Šved sa 32 poena, srpski centar Nikola Milutinov zabeležio je 15 poena i 10 skokova.

Serija se nastavlja u četvrtak u Sank Peterburgu,a  eventualna "majstorica" igraće se u nedelju u Moskvi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke