Dalas bez iznenađenja, Džordž predvodio Kliperse do pobede

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 21.11.2021.
23:59
Izvor: Sportske.net

Domaćin ostvario trijumf.

EPA-EFE/Rick D'Elia
EPA-EFE/Rick D'Elia

Povezane vesti

Košarkaši Los Anđeles Klipersa zabeležili su pobedu u uzbudljivom meču protiv Dalasa 97:91, a junak trijumfa bio je Pol Džordž sa ubačenih 29 poena.

Obe ekipe su ušle u meč nakon dva uzastopna poraza, pa im je pobeda bila prioritet kako bi se vratile na pobednički kolosek.

Prvu osetniju prednost na meču imali su Klipersi koji su stigli do plus sedam, ali su gosti iz Dalasa zahvaljujući Porzinginsu završili prvu deonicu sa tri poena prednosti.

Druga četvrtina protekla je u isključivoj prednosti teksaškog tima, koja je ozcilirala od najvećih plus devet i od najminimalnijih "pola koša" razlike.

Na poluvreme gosti su otišli sa plus jedan, ali su u trećoj četvrtini Klipersi dodali gas i ogromnom serijom stigli do 10 poena viška.

To su učinili zahvaljujući dve uzastopne trojke koje su pogodili Redžija Džeksona i Pola Džordža.

Bolju igru domaći su krunusali tako što su u odlučujuću deonicu poneli devet poena viška upravo zahvaljujući izvanrednom dvojcu Džekson-Džordž.

Uvodne minute odlučujuće četvrtine obeležio je u gostujućem timu Boban Marjanović, čijim poenima je Dalas održavao priključak za Klipersima.

Maveriksi su se spustili na minus tri, ali su Klipersi serijom od 7:0 uspeli da vrate dvocifrenu razliku.

Dalas je uzvratio serijom koja je na tri i po minuta do kraja istopila prednost Klipersa na svega pet poena.

Porzingis je dominirao kako se meč bližio kraju dovodeći Dalas u dva navrata na minus tri, ali je Letonac promašio kad je bilo najpotrebnije što je kaznio Džordž i na minut i po do kraja vratio plus pet domaćinu.

U finišu meča naročito se istakao Džekson koji je utakmicu završio sa 23 poena, šest manje od prvog strelca Džordža.

U redovima poraženog tima Porzingins je ubacio 25 poena, a osim njega jedini dvocifreni u Dalasu bio je Branson sa ubačenih 20 poena.

Srpski košarkaš Boban Marjanović meč je završio sa šest poena uz jedan skok tokom tri i po minuta na parketu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke