Dalas želi i Ejtona - Da li je to put za Durenta prema Finiksu?

Autor: Mladen Heleta
sreda 08.02.2023.
17:05
Izvor: Sportske.net

Maveriksi hoće da izgrade šampionski tim.

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Dalas Maveriksi definitivno žele da oko Luke Dončića izgrade šampionski tim.

Ambicije su pokazali dovođenjem Kajrija Irvinga pre nekoliko dana, a sada nam iz Amerike stižu informacije da će u naredna 24 sata probati da dovedu i jednog od najboljih centara NBA lige, Diandrea Ejtona iz Finiks Sansa.

Još uvek se ne zna kako bi eventualni trejd izgledao, ali se ističe da su pred odlaskom iz Dalasa Kristijan Vud i Tim Hardavej Džunior.

Dalas igra na kartu ne baš dobrih odnosa Ejtona i kluba iz Arizone. Naime, problem je nastao oko uloge u timu momka rođenog na Bahamima i bivšeg prvog pika na NBA draftu.

Ejton je prošlog leta bio pred odlaskom u Indijanu. Ipak, Finiks je izjednačio ponudu od 133.000.000 i on je ostao u redovima Sansa.

Diandre Ejton trenutno igra najbolju individualnu sezonu karijere sa prosekom od 18,4 poena, 10,3 skoka i 2,1 asistencijom u 47 utakmica. Pre dve sezone je bio jedan od ključnih igrača Finiksa na putu ka velikom finalu NBA lige, koje su Sansi izgubili od Milvoki Baksa. Treba reći da je on 2018. godine bio prvi pik na NBA draftu, a tada je Luka Dončić bio treći.

Eventualni odlazak Ejtona u Dalas otvorio bi prostor u budžetu Finiksa da angažuje Kevina Durenta, o čemu smo već pisali pre tri dana.

Ako bi se sve ovo realizovalo, Zapadna konferencija bi definitivno dobila dva super tima i kandidata za NBA titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke