Dame i gospodo, ovako to rade Srbi, Jokićevi šampioni prvi, Vasa Micić napravio rekord karijere!!!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 14.03.2024.
08:11
Izvor: Sportske.net

Strašna Vasina partija!

AP/MAtt Slocum
AP/MAtt Slocum

Povezane vesti

Nagetsi su popit katnene ekspedicije. Posle četiri meseca su zaseli na čelo Zapada, noćas nije bilo milosti za Majami na Floridi. Porter Džunior je ubacio 25 poena, Aron Gordon dodao 16, poneli su ofanzivni teret. Marej je završio sa 14, Jokić sa 12, uz 14 skokova i šest asistencija, sada šampion ima pola pobede više od Oklahome. Rimejk finala je doneo očekivani ishod, Hit je mušterija ekipe iz Kolorada koja je računajući i finalnu seriju dobila 12 od 13 mečeva protiv Majamija.

Denver je zadržao domače na četiri poena u poslednjih četiri i po minuta, na drugoj strani iskusni Redži Džonson je pogađao kada su udvajali Jokića. Nagetsi se vraćaju na Zapad, sledeća stanica je San Antonio sutra uveče.

Dalasov je slavio protiv oslabljenog Golden Stejt, Luka je ubacio 21 poen, završena je njegova serija tripl-dablova. Ali saigrač, Danijel Gaford je na redu za rekord, u pitanju su šutevi bez promašaja, sada je na 33, dva manje od Viltovog rekorda. Ubacio je pet koševa, sve zakucavanja, a imao je i sedam blokada. Iako su oba tima šutirala baš loše, na kraju Mavsi nisu imali problema, a zanimljivo da su se odvojili kada je Dončić bio na klupi početkom poslednje četvrtine. Osim Stefa, kod Voriorsa nije bilo Drajmonda Grina, Kuminga je vodio goste sa 27 poena. 

Odlična partija tandema Simons-Ejton presudila je Atlanti u Oregonu. Dvojac Blejzersa je ubacio 69 poena zajedničkim snagama i "poništio" 40 koševa Dežonte Mareja na drugoj strani. Bogdanović očajan, ispromašivao se, na kraju osam poena, dobio je blokadu u finišu posle koje je Simons sa dva bacanja odveo domaće na dva poseda prednosti. Srbin je imao osam asistencija i sedam skokova, ali ga šut (3 od 15) nije baš služio.

Sakramento je počistio Lejkerse, 17 poena, 19 skokova, 10 asistencija Domantasa Sabonisa, drugi put za nedelju dana je Litvanaca protiv divizijskog rivala napravio tripl-dabl. Sa 23 takva učinka vodi u ligi ove sezone. Harison Barns je spakova sedam trojki, Kingsi se se izjednačili sa Sansima na šestoj poziciji, Lejkersi kasne tri koraka.

Šarlot je dobio u Memfisu, Majls Bridžis je ubacio 27 poena, Vasa Micić sa 25 odigrao najbolji meč u kratkoj NBA karijeri. Micić je pogodio 9 od 10 šuteva, 5 od 6 trojki, dodao osam asistencija. TImovi su napravili čak 44 greške (domaćin 24), šut Hornetsa je odlučio. Čak 11 Grizlija nije bilo u timu, ove ekipe se pripremaju za odmor, nemaju šansi za doigravanje, ali svejedno, lepa pobeda za ekipu iz Severne Karoline. 

Čikago je iznenadio Indijanu, DeRozan je ubacio 46 poena, u produžetku je pogodio bitnu trojku. Na drugoj strani Tajris Halibarton je promašio sa sirenom za novi produžetak. Vučević je meč završio sa 12 poena i 12 skokova. 

Klivlend je slavio u Nju Orleansu, dočekali su oporavljenog Donovana Mičela koji je završio sa 14 poena. Garland je ubacio 27 uz 11 asistencija, Alen uz 17 poena iamo 10 skokova. Lopta je sjajno kružila, mnogo bolji Kavsi nego u prethodna dva meča, završili su sa 38 timskih asistencija. Kod Pelikansa Zajon 33 poena, Ingram 20, prednost u skokovima i čak 19 poena više sa linije penala su izvetrele jer je rival pogodio 20 trojki. To je i odlučilo...

Pistonsi su dobili treći meč u nizu, savladali su Reptorse, sjajno je igrao Džajlen Duren koji je uz 24 poena imao čak 23 skoka. Detroit je sada pretposlednji, preskočili su Vizardse. Kanađani u velikoj krizi, pet poraza u nizu.

Orlando je opravdao ulogu favorita protiv Netsa, Paolo Bankero je ubacio 21 poen, vodio još šestoricu dvocifrenih kod Medžika. Dobro su šutirali na početku, stegli odbranu i napravili veliku prednost na startu. Kasnije se Bruklin vratio na -8, ali nije bilo nade za goste.

Rezultati:

Detroit - Toronto 113:104
Orlando - Bruklin 114:106
Indijana - Čikago 129:132 pr.
Majami - Denver 88:100
Memfis - Šarlot 98:110
Nju Orleans - Klivlend 95:116
Dalas - Golden Stejt 109:99
Portland - Atlanta 106:102
Sakramento - LA Lejkers 120:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke