Dan 'D' - Borba za medalje ili pakovanje kofera! (20.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.09.2017.
13:00
Izvor: Sportske.net

Poslednja četvrtfinalna utakmica na tekućem Evropskom prvenstvu u košarci ujedno će biti i najvažnija za našu naciju.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Sportski uspesi su nas kroz istoriju po pravilu činili složnima i uticali na to da čitava nacija diše kao jedno, pa bi tako moglo da bude i ovoga puta ukoliko košarkaška reprezentacija ponovi uspeh sa prethodna tri takmičenja.

"Orlovi" su u mandatu Aleksandra Đorđevića igrali bar u polufinalu svakog međunarodnog takmičenja na kojem su učestvovali, a dva puta su u Srbiju donosili srebrne medalje.

Nakom Svetskog prvenstva u Španiji, Evropskog prvenstva u Francuskoj i Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, "Orlovi" će se večeras boriti za još jedno polufinale.

Večeras je u "Sinan Erdem Areni" na programu četvrtfinalna utakmica 40. izdanja Evropskog prvenstva u košarci, a snage će odmeriti reprezentacije Srbije i Italije.

Juče smo opširno pisali o tome šta može da se očekuje od duela Srbije i Italije pa vam savetujemo da vreme do početka utakmice prekratite analizom koja se nalazi OVDE!

Srbija u dosadašnjem toku šampionata ima skor 5-1, dok Italijani imaju poraz više. Ono što u eliminacionoj fazi nosi svu težinu jeste činjenica da pravo na kiks više ne postoji, što znači da živite dok pobeđujete.

"Orlovi" su od 2008. godine pet puta igrali protiv Italijana na Evropskim prvenstvima i dobili svih pet utakmica tako da tradicija ide na ruku izabranicima Aleksandra Đorđevića.

Ukoliko pogledamo statističke parametre dveju reprezentacija na tekućem Evropskom prvenstvu videćemo da su Italijani inferiorniji u odnosu na naš tim gotovo u svim segmentima.

"Azuri" imaju veće procente u šutu za tri poena (39,2 % naspram 34,9%) ali sva ostala ekipna statistika kaže da je Srbija u prednosti, a isti je slučaj i kada uporedite najbolje pojedince ove dve reprezentacije.

Kada se podvuče crta ostaje da Srbija i dalje nosi ulogu favorita iako u Istanbulu nastupa bez dve trećine ekipe koja je donela medalju iz Rija.

Na svima nama je da pošaljemo dobre vibracije ka momcima koji večeras izlaze na teren, a ne sumnjamo da će oni svoj deo posla odraditi najbolje što mogu. Ukoliko sve bude kako očekujemo "Orlove" ćemo i ove godine gledati u završnici međunarodnog takmičenja i borbi za medalje.

Utakmica počinje u 20:30.

Dan odluke! #srbija #italija #reprezentacija

A post shared by Sportske.net (@sportskenet) on Sep 13, 2017 at 2:34am PDT

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke