Dan potpisa u ABA - Olimpija i Cibona se pojačale

Autor: Sportske Net
utorak 06.07.2021.
21:15
Izvor: Sportske.net

Novi potpisi u Ljubljani i Zagrebu.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Nije samo u Zvezdi i Partizanu radno, pojačavaju se i klubovi iz komšiluka. 

Cibona potpisala je dvogodišnji ugovor s donedavnim kapitenom Gorice Ivanom Majcunićem.

U protekloj sezoni je u dresu Gorice u ABA 2 ligi za 24.4 minuta provedena u igri postizao u proseku 12.3 poena, 3 skoka i 1.3 asista.

Nakon potpisivanja ugovora s Cibonom, Majcunić je rekao: 

„Kad je do mene došla informacija da je Cibona zainteresirana za saradnju, nisam oklevao ni trenutka. Trener mi je predstavio svoju viziju ekipe u idućoj sezoni i moju ulogu u njoj. Bio sam polaskan pozivom i drago mi je da je sve realizirano. Pratim Cibonu i njenu igru već dugi niz godina. Ekipa je prošle godine bila sastavljena od kvalitetnih igrača, bilo je dosta mlađih. Verujem u brzo prilagođavanje i veselim se upoznavanju novih saigrača i trenera. Želja mi je da pružim što bolju igru i dam doprinos u ostvarivanju što boljih rezultata u svim takmičenjima, kazao je košarkaš.

U Cedevitu Olimpiju na dve godine stigao je Marko Radovanović iz FMP-a. Tamo je Radovanović proveo praktično čitavu profesionalnu karijeru, do ovogodišnjeg transfera u Ljubljanu. 

Radovanović je takođe proveo kratak period u Crvenoj zvezdi mts, pošto im se pridružio 2014. Godinu dana kasnije postao je član FMP-a, gde je potom i igrao, sa izuzetkom 2016/17. sezone, kada je bio pozajmljen Borcu, do kraja prethodne sezone. 

Radovanović je bio deo srpskih reprezentacija U16, U18 i U20, a za reprezentaciju je igrao u kvalifikacijama za Euro basket 2022. Sa reprezentacijom Srbije U16 osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2012. godine, a sa U18 tim 2014. godine, završio je drugi na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Prethodne sezone Radovanović je u proseku proveo 15,4 minuta na terenu u ABA ligi, prosečno beležeći 6,4 poena i 3,7 skokova po utakmici. 

Po dogovru sa slovenačkim klubom, srpski košarkaš je rekao:

Veoma sam zadovoljan što sam postao deo Cedevite Olimpije, pa se iskreno zahvaljujem svima u klubu na ukazanom poverenju. Kada je stigla ponuda, nisam predugo razmišljao, jer ne možete reći ne tako velikom klubu. Nadam se da ću ispuniti sva očekivanja", rekao je Radovanović, a preneo sajt ABA lige. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke