Danas se okuplja evroligaški Partizan, ima i direktan prenos!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.08.2022.
08:31
Izvor: Sportske.net, BC Partizan TV

Velika pojačanja su već doputovala u Beograd.

Marko Djokovic/Starsport.rs ©
Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle povratka Partizana u Evroligu i formiranja mnogo jačeg tima za sledeću sezonu, navijači crno-belih nestrpljivo su čekali da se taj tim i okupi.

To će se danas konačno dogoditi, jer će trener Željko Obradović obaviti prozivku za početak priprema za novu sezonu od koje u crno-belom taboru mnogo očekuju.

Kako je najavljeno iz Partizana, direktan prenos okupljanja ekipe počeće u 16 časova i 25 minuta i moći ćete da ga pratite na klupskoj televiziji. Prvi trening obaviće se u maloj sali ''Štark Arene'', a otvoreni deo treninga tokom kojeg će trener Željko Obradović i igrači biti dostupni za predstavnike medija trajaće od 16.30 do 17.10 časova.

Igrači koji ovih dana nemaju reprezentativnih obaveza su tokom vikenda doputovali u Beograd, među njima i Kevin Panter, Matijas Lesor, kao i velika pojačanja - Dante Egzum i Džejms Naneli.

''Konačno sam stigao u Beograd, veoma sam srećan i jedva čekam da se upoznam sa novim saigračima, stručnim štabom navijačima. Imam dosta iskustva, igrao sam u NBA ligi, igrao sam u Evroligi, ali smatram da uvek postoji mnogo prostora za napredak.

Naravno da sam uzbuđen zbog saradnje sa Željkom Obradovićem, trenerom o kome ne treba trošiti reči. Razgovorao sam sa momcima koje znam i koji su igrali u Partizanu. Rekli su mi da je to neprocenjivo iskustvo i sjajan izbor.

Navijači su među najboljima u Evropi, atmosfera je na svakoj utakmici nestvarna. Naš cilj je da u sezoni koja sledi, dobrim partijama na parketu i dobrim rezultatima učinimo da atmosfera bude još bolja, a navijači još zadovoljniji i srećniji'', izjavio je Egzum koji je prošle sezone branio boje Barselone.

Džejms Naneli je u Fenerbahčeu već sarađivao sa Željkom Obradovićem i ne bi trebalo da ima problema sa adaptacijom na novu sredinu.

"Uzbuđen sam. Lepo je vratiti se kod nekog koga poznajem, ko veruje meni, veruje i u mene. To je dobar osećaj, radujem se takmičenju i pobedama.

Znam da je tim vrlo talentovan, još učim o klubu, saznaću još toga. Znam da su ovde sjajni navijači. Možda sam najstariji igrač ovde, ali sam mlad u duhu i telu", istakao je Naneli.

Dodao je da ne oseća pritisak, već veliku motivaciju da sa ovim timom napravi velike stvari u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi.

"Nema pritiska. to je motivacija. Kada ljudi imaju očekivanja, znači da veruju u tebe, znaju šta možeš. Mislim da imamo dobar tim.

Iskustvo je vrlo važno. Prošle sezone smo igrali u plej-ofu protiv Reala. Osećali smo da smo dovoljno dobri da ih pobedimo. Ali iskustvo je odnelo prevagu u odnosu na naš talenat. Tu se najbolje videlo koliko je iskustvo važno", zaključio je Naneli.

U AdmiralBet-u već uveliko možete da izaberete Partizan kao svog favorita za osvajanje Evrolige ili AdmiralBet ABA lige. Kvota da bi silno pojačani crno-beli mogli do druge titule u elitnom evropskom takmičenju trenutno iznosi 35.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke