Dani Barsine dominacije, rukometašima evro-titula, košarkaši osvojili Endesa ligu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.06.2021.
23:54
Izvor: Sportske.net

Sve u razmaku od dva dana.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Podsetimo, rukometaši Barselone su u nedelju osvojili titulu prvaka Evrope pobedom nad Alborgom od 36:23, a već večeras novo slavlje za sve kojima je Barsa na srcu.

Ovoga puta, titulu slave košarkaši Barselone koji su u finalnoj seriji plej-ofa Endesa lige savladali Real Madrid sa 2:0 u pobedama.

Drugi, odlučujući trijumf Barselona je ostvarila večeras na svom terenu pobedom rezultatom 92:73 i po 16. put u klupskoj istoriji osvojila titulu državnog prvaka.

Skoro da je već posle prvog poluvremena Barsa obavila najveći deo posla, pošto je tada imala 18 poena razlike, bilo je 48:30 na poluvremenu.

Real je pokušao da se približi u trećem kvartalu, ali je Barsa predvođena sjajnim Nikolom Mirotićem odbila te nalete Madriđana, pa je u poslednjoj četvrtini rutinski privela posao kraju.

Mirotić je bio ubedljivo najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 27 poena, a Kalates ga je pratio sa 15, uz sedam asistencija.

Legendarni Pau Gasol je završio meč sa 11 poena, šest skokova i dve asistencije i, po svemu sudeći, njemu je ovo bio oproštajni meč u bogatoj košarkaškoj karijeri.

U Realu najefikasniji Abalde sa 15 poena, Tavares je upisao 12, uz šest skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke