Danilović kroz suze govorio o Dudi

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.09.2021.
18:04
Izvor: Beta

Predsednik KSS teško je podneo odlazak svog nekadašnjeg učitelja i velikog prijatelja.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

U Narodnoj skupštini Republike Srbije danas je održana komemoracija povodom smrti proslavljenog košarkaškog trenera Dušana Ivkovića.

Ivković je preminuo u četvrtak, u 78. godini života.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović kroz suze je rekao da taj savez danas ne bi bio to što jeste, da nije bilo legendarnog trenera.

"Isto tako istorija srpske, jugoslovenske i evropske košarke je nezamisliva bez njegovog imena. Danas mnogi od nas ubiru plodove njegovog poluvekovnog rada u košarci. Jednom je naglasio da košarka nije deo njegovog života, već ceo njegov život", rekao je Danilović na komemoraciji.

Trener Partizana Željko Obradović istakao je da je njegovo nasleđe ogromno, kao i da je podizao i vaspitavao veliki broj igrača.

"Otišao je čovek koji je meni bio sve. Trener, učitelj, mentor, kum, prijatelj. I ne samo meni", dodao je on.

Predsednik Sportskog društva Radnički iz Beograda Saša Jovičević ocenio je da je Ivković ljude sa kojima je sarađivao činio "sigurnijim i samopouzdanijim", i da su u verujući u njega sve više verovali u sebe i cilj, koji je postavljen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ponosan što je Srbija imala i što će imati takvog čoveka.

"On nikada neće otići iz Srbije, niti će ga iko u Srbiji zaboraviti", rekao je on.

Komemoraciji proslavljenog trenera prisustvovali su bivši košarkaši i treneri Dragan Kićanović, Dimitris Itudis, Svetislav Pešić, Dejan Bodiroga, Vlade Đurović, Dejan Tomašević, Novica Veličković i drugi.

Sahrana Dušana Ivkovića biće održana u utorak od 12.00, na Novom groblju u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke