Davidovac očekuje težak duel sa Igokeom, ali i plasman u finale

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 10.05.2021.
09:11
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

U Zvezdi optimisti.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac očekuje tešku utakmicu, ali i pobedu nad Igokeom u trećem susretu polufinala ABA lige. 

Crveno-beli su doživeli iznenađujući poraz u Laktašima, pa sada na svom  parketu moraju da pobede za plasman u finale, gde se već plasirala Budućnost.

"Ideja nam je sigurno bila da sa 2:0 završimo polufinalnu seriju. Iako se ispostavilo se da nam to ne bi donelo više vremena za pripremu finala, s obzirom da je Budućnost u dva meča preskočila Mornar, ipak bilo bi neuporedivo bolje da smo u Laktašima završili sav posao. Ali, Igokea je odlična ekipa, pokazala je to ne samo sada, već i u svim utakmicama protiv nas. U dosadašnja četiri meča, rezultat je 2:2, a svaki put se videlo da je Igokea veoma čvrsta ekipa, fizički odlično potkovana. Ima sjajnu sezonu kako u ABA ligi, tako i u Evropi. U skladu sa tim, jak otpor je bio i očekivan. To garantuje i da je u utorak veče pred nama veoma težak i zahtevan zadatak. Ali, očekujem pobedu i prolazak u finale", rekao je Davidovac, a prenosi Žurnal.

Istorija kaže da je Igokea na svom parketu kobna po crveno-bele, pošto je dva puta slavila i to ubedljivo. U prvom meču u ligaškom delu bilo je 85:65, a sada 81:68.

Ipak, i Zvezda je u svom "Pioniru" uspešnija, u 25. kolu slavili su crveno-beli posle preokreta 69:66, da bi potom u plej ofu u prvom meču slavili 76:61.

"Igokea je stvarno dobra ekipa, cele sezone to pokazuje i na tome je izgradila izuzetno veliko samopouzdanje. Samim tim njihove pobede ne mogu da budu iznenađenje. Ali, sada je najmanje bitno ko je koga, koliko puta i kako pobedio. Na to ne treba ni da se obaziremo. Pritisak je svakako na nama i treba da vidimo od čega smo napravljeni, što se toga tiče. Naš cilj je da osvojimo ABA ligu i nema tu šta da se puno priča. Moramo da pobedimo i to je jedino o čemu sada razmišljamo", istakao je Davidovac.

Treća utakmica između Crvene zvezde i Igokee na programu je u utorak u 18.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke