Davidovac: ''Odbrana je ključ, sada idu teške utakmice u gostima''

Autor: Darko Mitrović
petak 01.12.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Veliko olakšanje za crveno-bele posle večeranje pobede.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Crvena zvezda je uoči večerašnjje utakmice sa Efesom imala imperativ pobede, kako ne bi izgubila korak sa ekipama koje se bore za plej-of. Uz veliku podršku sa tribina crveno-beli su uspeli da trijumfuju sa 97:83, i to posle mnogo bolje igre u drugom poluvremenu.

Dejan Davidovac je posle meča izašao pred novinare, vidno zadovoljan zbog pobede.

''Dobra utakmica i važna pobeda za nas. Svi smo svesni koliko nam je ova utakmica bila bitna, zbog toga smo svi srećni i zadovoljni. Čestitao bih svojoj ekipi na pobedi. U prvom poluvremenu smo igrali tu i tamo u odbrani, oni su napadačka ekipa, to smo znali od početka. U drugom smo igrali dosta dobru odbranu, sveli ih na manji broj poena i na kraju dobili utakmicu, što je najbitnije.

Mislim da je ta odbrana bila ključna u drugom poluvremenu. Oni su ofanzivno orijentisani. Ključ je bilo to'', istakao je Davidovac.

I navijači su ponovo zaslužili pohvale, a njihova podrška im mnogo znači pred dva vezana gostovanja u Španiji (Valensija i Baskonija) u sledeća dva kola.

''Odlično kao i uvek. Nosili su nas navijači kada su bile oscilacije. Bitna stvar je dobra energija i dobra pobeda. Sada idu teške utakmice na gostujućim terenima, idemo spremni i nadamo se da ćemo nastaviti sa pobedama. Svaka pobeda nam je bitna. Imali smo dosta oscilacija od početka sezone, nadam se da smo uhvatili neki kontinuitet'', kaže Davidovac.

Saradnja sa trenerom Sferopulosom je sve bolja.

''Super je, uhvatili smo principe. Znamo šta želi. Treba nam još malo vremena da se uhodamo, ali krenuli smo da hvatamo neke stvari i nadamo se da će biti bolje'', zaključio je Davidovac. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke