Debakl Olimpijakosa u Rusiji

Autor: Boban Filipović
četvrtak 18.01.2018.
19:50
Izvor: Sportske.net

Himki je posle trijumfa u Beogradu razbio i Zvezdinu "braću" iz Pireja.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Na premijeri 19. kola Evrolige, Himki je deklasirao Olimpijakos rezltatom 82:54 (28:14, 21:11, 16:13, 17:16).

Pri rezultatu 5:5, domaći su napravili seriju 16:0 i praktično završili posao. Posle trojke Gila na minut i po pre kraja prve četvrtine bilo je 28:10, na prvom malom odmoru bilo je 14 razlike za ekipu Jorgasa Barcokasa, a u drugoj četvrtini prednost je u jednom trenutku otišla na plus 25.

U nastavku rutinsko odrađivanje posla ruske ekipe, najveća razlika bila je +31, na kraju velikih +28, Šved, Marković i družina su definitivno prebrodili krizu i ako ovako nastave ni fajnal-for ne bi bio iznenađenje.

Himki je tako vezao drugi trijumf u najjačem evropskom takmičenju, a Oli dva dana posle pobede nad Makabijem od 30 razlike pred svojom publlikom doživeo još jednu katastrofu na strani.

Najefikasniji kod pobednika, a ko bi drugi do Aleksej Šved, ubacio je 19 poena i imao 7 asistencija, odličan je bio i Čarls Dženskins sa 16 poena (4/5 za tri), dvocifren i Malkolm Tomas sa 12 poena.

Bivši reprezenativac Srbije Stefan Marković je postigao sedam poena, imao četiri skoka, tri asistencije, ali dobro je poznato da se njegov učinak statistika ne može verno da dočara.

U redovima razbijenoh gostiju samo dvojica dvocifrenih, Viltjer sa 11 i Strelnieks sa 10 poena. Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Milutinov je ubacio šest poena, imao po dva skoka i krađe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke