Debakl Panatinaikosa u derbiju, Alba konačno pobedila!

Autor: Darko Mitrović
petak 30.12.2022.
21:58
Izvor: Sportske.net

Gosti se večeras raduju širom Evrope.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Posle košarkaša Barselone koji su posle prave drame savladali Crvenu zvezdu u Beogradu, pobede na gostujućim terenima ostvarile su i ekipe Albe i Olimpijakosa.

Alba je večeras konačno prekinula seriju od čak 12 uzastopnih poraza u Evroligi, i to na gostovanju ekipi Asvela u Lionu. Tim iz Berlina je slavio sa 91:79, pa sada ima skor 4-12 posle 16 odigranih kola, a Asvel ima dve pobede više.

Domaći tim je bolje počeo utakmicu, dobio je prvu četvrtinu sa 27:15, ali je Alba već u drugoj uspela da odgovori i da uhvati rezultatski priključak. U nastavku još bolja igra nemačkog tima, Asvel nije imao rešenja u napadu, pa je finiš meča protekao bez neizvesnosti.

Džejlen Smit je sa 21 poenom predvodio Albu do pobede, Timan je upisao 14, uz sedam skokova, a kod domaćih Kaudi 14 poena, Tajus 13, uz devet skokova.

Veliki atinski derbi večeras je to bio samo na papiru, jer je Olimpijakos dominirao na terenu i kao gost savladao svog najvećeg rivala, ekipu Panatinaikosa sa 95:71. Olimpijakos je već na poluvremenu imao ubedljivih 53:37 i u nastavku nije dozvolio ekipi Dejana Radonjića ni da pomisli na preokret.

Olimpijakos se tako iskupio za poraz od Crvne zvezde u prošlom kolu, a najzaslužniji za ovakav ishod bio je Mustafa Fal sa 19 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je Kinan upisao 17. U Panatinaikosu ponovo najefikasniji Bejkon sa 30 poena, ali to ni izbliza nije bilo dovoljno domaćima da izbegnu poraz, jer je ostatak ekipe potpuno neutralisan, sa izuzetkom Vilijamsa koji je upisao 14 poena.

Olimpijakos sada ima skor 10-6, Panatinaikos je na 6-10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke