Debakl Slovenije u Pireju, šta bi tek bilo bez Dončića!?

Autor: Darko Mitrović
subota 06.07.2024.
18:21
Izvor: Sportske.net

Kraj olimpijskih snova za Slovence. Posle Hrvatske, i Grčka očitala lekciju Dončiću i ekipi.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Grčke prvi je finalista kvalifikacionog turnira u Pireju za plasman na Olimpijske igre.

Znatno lakše nego što se očekivalo, Grci su pred svojim navijačima izašli na kraj sa selekcijom Slovenije koju na ovom turniru ni Luka Dončić nije uspeo da spase debakla.

Na kraju, 96:68 za reprezentaciju Grčke, koja sada u finalu čeka boljeg iz večerašnjeg duela Hrvatske i Dominikanske Republike.

Već posle prve četvrtine je mnogo toga bilo jasno, jer je Grčka, predvođena Janisom Adetokumbom u tih deset minuta igre stekla čak 18 poena prednosti - 32:14.

Donekle je u drugoj četvrtini Slovenija uspela da ublaži taj zaostatak, ali je u drugom poluvremenu usledio potpuni raspad sistema u njihovom timu, što su Grci obilato koristili i serijom 15:0 u poslednjoj četvrtini stigli do maksimalnih 31 poen razlike - 84:53! Tu razliku je selekcija Grčke još dva puta dostigla do kraja meča.

Tomas Vokap je sa 19 poena, 6 skokova i dve asistencije bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pratili su ga Toliopulos sa 17, Adetokumbo sa 13, Mitoglu sa 11, Kalates koji je uz devet poena dodao i 11 asistencija, kao i Papajanis koji je postigao šest poena uz 10 skokova.

Kod Slovenaca Luka Dončić 21 poen, 7 skokova, 5 asistencija, ali i čak 10 izgubljenih lopti. Uz njega je još samo Džoš Nibo donekle uspeo da parira Grcima sa 17 poena i 7 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke