Definitivno! Bogdan opet onaj stari!

Autor: Boris Jovanović
sreda 14.04.2021.
08:18
Izvor: Sportske.net

Još jedna pobeda Atlante, Srbin opet lider tima!

AP Photo/Chris O'Meara
AP Photo/Chris O'Meara

Povezane vesti

Nova odlična partija Bogdana Bogdanovića, ubacio je 23 poena, Kapela je dodao 19 pa je Atlanta dobila u Tampi Toronto. To je treća pobeda u nizu za Houkse koji su bili bez povređenog Janga, ali je Bogi preuzeo ulogu lidera. Ono što hrabri tim Atlante je što su bez sedam povređenih igrača dobili meč, definitivno imaju dobar tim, širok izbor, odnosno dugu klupu, što se pokazalo kao ključ. Dozvolili su Kanađanina da se približe u poslednjem periodu, ali ni pored 30 poena Siakama, nije bilo preokreta.

Bogdanović je imao šest skokova i pet asistencija, trojke je šutirao 5 od 8. 

Klipersi igraju odlično. Pol Džordž nije imao popust za bivši tim, spakovao je Indijani 36 poena, za goste je ovo bila šesta pobeda u nizu. Pol Džordž od odlaska iz Pejsersa nikada nije izgubio na povratku u "Bankers Lajf Fildhaus", ima sve četiri pobede. Ponovo je dobio zvižduke od malobrojne publike kojoj je dozvoljeno da prisustvuje meču. 

Bruklin je rasturio Minesotu u meču koji je bio  odložen za 24 časa zbog ubistva Afro Amerikanca od strane policije i tenzija u gradu. Kevin Durant je ubacio 31 poen, pogodio je 11 od 15 šuteva. u čast ubijenog Dante Rajta oba tima su nosila crne majice na zagrevanju, na njima je pisalo "Sloboda i pravda za sve". Minesota je bila bez Taunsa juče je bila godišnjica smrti njegove majke koja je preminula od korone. 

Lejkersi su završili turneju skorom 4-3 dobar rezultat s obzirom da nema Lebrona i Dejvisa. Kajl Kuzma je ubacio 24 poena na povratku kući, pa su na Pacifik igrači šampiona poneli i pobedu u Šarlotu. Denis Šreder je dodao 19 poena, Dramond uhvatio 12 lopti, naredni meč je klasik protiv Bostona u četvrtak, uz navijače u Los Anđelesu.

Ceh za poraz posle 24 pobede u Solt Lejk Sitiju platila je Oklahoma. Jutu je iznenadio Vašington, ali to su naplatili Tanderu. Bojan Bogdanović je ubacio 23 poena, još jedna dobra partija Hrvata, Mičel dodao 22, pa su Džezeri stigli do trijumfa i zadržali prednost nad Sansima i Klipersima na vrhu Zapada. Zanimljivo Bogdanović nije puno šutira trojke, samo tri, pogodio je jednu, ali je odradio sve ostalo, osim šro je bio najefikasniji u timu, imao je i sedam skokova, odigrao odličnu odbranu...

Lu Dort je imao noć karijere, 42 poena, Pokuševski je zbog povrede propustio gostovanje lideru. 

Feniks u stopu prati Jutu. Dobili su Majami, povukla je klupa, rezervisti Sansa su ubacili 65 poena, Kem Džonsonm Pejn, Krejg i Dario Šarić su bili dvocifreni od rezervista domaćih. Feniks je dobio 10 od poslednjih 11 mečeva, niko se nije nadao ovakvog sezoni, 39-15. Majami je promašio bukvalno sve, delovali su očajno, Bjelica je igrao šest minuta, bez učinka. 

Zanimljivo je bilo u Oregonu, Boston je isčupao četvrtu pobedu u nizu, tukli su Portland, Tejtum je ubacio 32 poena, pooio ključnu trojku, odveo goste na dva poseda i to je bio kraj. Lilard je uz 28 poena imao 10 asistencija, Melo Entoni dodao 25 sa klupe, ali nisu uspeli da spreče peti poraz u sedam mečeva. 

Rezultati:

Minesota - Bruklin 97:127
Indijana - LA Klipers 115:126
Toronto - Atlanta 103:108
Šarlot - LA Lejkers 93:101
Juta . Oklahoma 106:96
Feniks - Majami 106:86
Portland - Boston 115:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke