Dejan Radonjić gledao novu pobedu Mege, MZT sve bliži ispadanju

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.03.2023.
14:01
Izvor: Sportske.net

Doskorašnji trener Panatinaikosa prisustvovao je današnjoj utakmici.

AdmiralBet ABA liga/Mega MIS/Ivica Veselinov
AdmiralBet ABA liga/Mega MIS/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Utakmicom između Mege MIS i skopskog MZT-a danas je nastavljeno 21. kolo AdmiralBet ABA lige.

Meč je odigran u Hali sportova ''Ranko Žeravica'', gde je Mega opravdala ulogu favorita i savladala poslednjeplasiranu ekipu lige rezultatom 93:86.

Ovo je deseta pobeda od početka sezone za ekipu trenera Marka Baraća koja se dodatno učvrstila na šestom mestu koje vodi u plej-of, dok je MZT pretrpeo 17. poraz i sve bliži je ispadanju u niži rang takmičenja.

Gosti iz Skoplja su u većem delu prvog poluvremena imali blagu rezultatsku prednost, ali su posustali u finišu druge četvrtine, Mega je napravila seriju 13:3 i na poluvreme otišla sa šest poena prednosti - 48:42.

Početkom drugog poluvremena, ta Megina serija je nastavljena, pa je domaćin stigao i do dvocifrene razlike, bilo je 55:42 početkom trećeg kvartala.

Do kraja ovog dela igre Mega je bez većih problema održavala vođstvo, a ekipa MZT-a se početkom poslednjeg kvartala približila na 76:71, kada je centar Mege Danko Branković morao van terena zbog pet prekršaja.

Međutim, više od toga ekipa Dragana ''Gagija'' Nikolića nije mogla u današnjem meču, Mega je uspela da zaustavi taj nalet gostiju i nije dozvolila neku veću neizvesnost u finišu meča.

Nikola Đurišić je sa 20 poena, pet skokova i pet asistencija bio najefikasniji u ekipi Mege, 19 je upisao Rudan uz pet skokova, a Rori ih je pratio sa 13 poena, pet skokova i pet asistencija.

Kod gostiju Abu najefikasniji sa 17 poena i pet skokova, a Kuk je upisao 15 poena uz osam skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke